Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: News

Scriitorul francez Gabriel Matzneff va fi judecat pentru "promovarea" pedofiliei

Scriitorul francez Gabriel Matzneff, vizat de o anchetă pentru viol asupra minorilor, va fi judecat pe 28 septembrie 2021, la Paris, de un tribunal corecţional specializat în probleme legate de presă şi libertatea de exprimare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2020 - 21:20

Scriitorul a fost citat de Asociaţia de prevenire a pedofiliei Ange Bleu. 

 

Această procedură permite unei victime să citeze direct presupusul autor în faţa tribunalului, fără ca o anchetă prealabilă să fie finalizată.  Victima este cea care poate aduna dovezile cu privire la faptele de care este acuzat. 

 

În citaţie, Asociaţia a prezentat trei articole apărute din decembrie 2019 până în ianuarie 2020, în săptămânalele L'Obs şi L'Express, precum şi în cotidianul Le Parisien, în care scriitorul este acuzat că "a promovat pedofila" şi de "infracţiunea de viol în stare agravantă",  referindu-se şi la relaţia sa cu Vanessa Springora. 

 

Atracţia pretinsă a lui Gabriel Matzneff a publicat la începutul lunii ianuarie o care, "Le consentement", în care ea îl acuză pe scriitor de relaţii sexuale cu minori. 

 

Chiar dacă acuzaţiile aduse de Springola nu vor putea fi folosite pentru deschiderea unui dosar penal pe numele scriitorului, din cauza termenului de prescripţie care a trecut, Procuratura va căuta alte posibile victime în Franţa şi în străinătate.

 

Potrivit legii franceze, orice act sexual întreţinut de un adult cu un minor cu vârstă mai mică de 15 ani poate fi judecat ca infracţiune sexuală.

 

Editura franceză Gallimard a anunţat că opreşte vânzarea tuturor cărţilor lui Matzneff. Este pentru prima dată în 140 de ani de existenţă când Gallimard ia o astfel de decizie.

Citește totul despre:

#cultura #pedofilie #lazi

Comentarii