Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polițiștii au recuperat un tezaur dacic furat de căutătorii de comori din sudul Transilvaniei

Polițiștii din județul Alba au recuperat circa 150 de obecte antice care fuseseră furate de pe șantiere arheologice din sudul Transilvaniei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.06.2020 - 16:52

Lotul de obiecte, format din podoabe dacice din argint, arme și unelte și obiecte casnice, ar fi fost furat în perioada 2015 – 2019 din mai multe situri arheologice, cu ajutorul unor detectoare de metale.

Polițiștii estimează că obiectele recuperate datează din epoca dacică și epoca romană, iar valoarea lor a fost estimată la peste 100.000 de lei.

Comentarii