Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pădurea Urbană, un eveniment pentru inimile copiilor

Vă invităm, miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, în curtea Bastionului Maria Theresia din Timișoara, la o plimbare prin unica Pădurea Urbană din România și la un spectacol extraordinar pentru copii, oferit de organizatori.

Share

Redacția Online 0 comentarii

16.12.2019 - 18:21

Zilele acestea se naște o pădure. În premieră națională, la Timișoara este ”construită” o Pădure Urbană. Are câteva sute de ”brazi” și o suprafață de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii și tineri, în urma unui demers creativ și, deopotrivă, ecologic. 

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teologic ”Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic ”Azur”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au ”construit” Pădurea. Rezultatul este fabulos: sute de ”brazi”, unul mai interesant ca altul, împodobiți cu materiale reciclabile pe care tinerii le-au găsit acasă și la școală. 

Un număr de 250 de ”brazi” au fost realizați de elevii și studenții din Timișoara, în ultimele săptămâni. Demersul, inițat de ȘTIRI PENTRU COPII (singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor) împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° , cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, și-a propus crearea unei Păduri Urbane, pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a-i face pe aceștia atenți la una din marile teme ale momentului – ecologia. 

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” a fost să le atragem tinerilor atenția asupra importanței pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri și pe copii să fie cât mai creativi cu putință”,  arată organizatorii evenimentului.  

În deschiderea Pădurii Urbane, care va putea fi vizitată până în prima săptămână a anului viitor, miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, organizatorii oferă un spectacol cu Gașca Zurli, la care participarea publicului este liberă. 

 

 

Citește totul despre:

#timisoara #lazi

Comentarii

loading...