Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O poveste despre viață și prietenie

Azi, 27 ianuarie, la Sala Mare a ARCUB se joacă un spectacol emoționant, după textul lui Joshua Sobol, în regia lui Lucian Pavel: ”Schneider și Schuster”. Din distribuție, fac parte doi actori aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative.

Rl online 0 comentarii

27.01.2019 - 09:25

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și pusă în scenă cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, spune povestea când tristă, când amuzantă a două actori evrei  Schneider și Schuster , care decid să înființeze un teatru prin intermediul căruia doresc să atingă toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce, în cele din urmă, către capcana lagărelor de concentrare.
„Regizorul nu insistă pe poveste, ci construieşte, unul după altul, momente intense de umor şi de dramă, episoade de viaţă prin care trec Schneider şi Schuster, punctând cu ironie aspecte şi încercări ale vieţii de actor mai actuale ca niciodată. Miza spectacolului montat de Lucian Pavel o reprezintă interpretarea actorilor Mihai Călin şi Richard Bovnoczki, care funcţionează ca un cuplu solid de scenă şi cărora le revine, rând pe rând, însufleţirea mai multor personaje”, scrie Ileana Andrei, pe blogul său ileanaandrei.ro.
Spectacolul a participat, în 2018, la Festivalul Culturii Române, organizat de ICR Varșovia la Teatrul Bagatela din Cracovia.

Citește totul despre:

#teatru #arcub #lazi

Comentarii

loading...