11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăCultură“O haită de sfinți”, un spectacol tulburător, la Teatrul Nottara

“O haită de sfinți”, un spectacol tulburător, la Teatrul Nottara

Primăria Municipiului București, prin Teatrul “Nottara”, anunță premiera spectacolului „O haită de sfinți” de Neil LaBute (traducerea Vlad Massaci și Mihaela Sârbu), în regia lui Vlad Zamfirescu.

Din distribuție fac parte: Șerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareș Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminița Erga. Scenografia este semnată de Ștefan Caragiu. Cele două reprezentații în regim de premieră vor avea loc în 15 și 22 octombrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin.

Pentru rolul Tânărul din spectacolul O haită de sfinți, Șerban Gomoi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER din acest an.

“Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernității, povestea celor patru oameni din piesa O haită de sfinți, cu titlul original Bash, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. Bash este o piesă alcătuită din trei texte, fiecare având un titlu separat: Ifigenia în Orem, O haită de sfinți și Medeea Redux. Monologuri aparent fără nicio legătură unul cu altul, piesa aduce laolaltă poveștile unor oameni traumatizați de propriile fapte, oameni cu structuri dostoievskiene, purtând crime pe conștiință, ducând cu ei vinovății care taie în ei răni adânci, imposibil de vindecat. Trei povești, trei destine, trei tragedii. Un bărbat care-și ucide fetița, un cuplu care-și începe călătoria prin viață cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit”, se precizează într-un comunicat de presă al Tratrului Nottara, remis cotidianului național „România liberă”.

Prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, Bash a însemnat un punct de cotitură în existența lui. Era anul 1995, LaBute avea 32 de ani, iar Bash i-a schimbat viața. I-a adus faimă și a fost începutul unei cariere de mare succes la nivel internațional.

„Sunt genul de om care spune: Ah! Uite, cineva suferă! Să aducem microscopul!” Sunt cuvintele care definesc cel mai bine opera lui Neil LaBute, unul dintre cei mai cunoscuți, mai jucați, mai traduși, mai iubiți și mai contestați dramaturgi ai momentului.

„Pe Neil LaBute l-am descoperit la 22 de ani. De atunci îi vânez fiecare piesă nouă. Consider că este unul din cei mai importanți autori contemporani ai lumii. Pandemia actuală m-a făcut să mă întorc în timp, la prima mea întâlnire cu el. O haită de sfinți. Cu titlul original Bash, piesa s-a jucat acum aproape 20 de ani la Teatrul Act. Am ales ca titlul piesei să fie O haită de sfinți, subtitlul celei de-a doua bucăți din text, aflând ulterior, chiar de la autor, că aceasta a fost, de fapt, prima lui opțiune de titlu. Simt o puternică legătură între textul piesei și contextul actual. Din motive diferite, evident, dar cu rezultate asemănătoare. Personajele din O haită de sfinți sunt pierdute, nu își mai găsesc liniștea și își asumă situația ireversibilă în care se află. Nu mai pot da înapoi și de aici înainte traiectoria vieții lor va fi complet diferită. Vi se pare cunoscut?”                    Vlad Zamfirescu, regizor.

Bilete la cele două reprezentații programate în luna octombrie pot fi cumpărate online pe www.nottara.ro sau de la agenția teatrului (Bd. Magheru 20). Conform normelor legale aflate în vigoare, accesul publicului la spectacolele de teatru este permis doar persoanelor vaccinate contra SARS-COV-2 cu schema completă sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiția să fi trecut cel puțin 15 zile de când s-au infectat.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România își poate afla principalul adversar din preliminariile CM 2026 abia în 2025

România și-a asigurat locul în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026, însă sistemul complicat de calificare...

România așteaptă decizia UEFA în cazul meciului cu Kosovo! Burleanu estimează un verdict favorabil

România a încheiat en-fanfare campania din Liga Națiunilor, cu o victorie categorică în fața Ciprului, scor 4-1, dar cazul meciului abandonat cu Kosovo rămâne...

În premieră, Ucraina lovește Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune

Kievul a declarat că a lovit un arsenal rusesc în apropierea orașului Karachev din regiunea Bryansk, la peste 110 km (70 mile) de Ucraina Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă