Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O drama în cheie comică, la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara deschide stagiunea pe 28 septembrie cu premiera spectacolului “Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, montare semnată de Alexandru Jitea.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2018 - 10:21

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară, chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Din distribuție fac parte: Andreea Măcelaru Șofron, Victoria Cociaș, Cristina Stoica Ivanciuc, iar scenografia este semnată de Ștefan Caragiu.

Pentru Victoria Cociaș, “Fotini este o persoană explozivă, colerică, cu o imaginația debordantă și care are și mania persecuției și viața ei se învârte între bancă și imaginația ei vie, care îi umple viața, neștiindu-se cât din viața ei este imaginar și cât real”.

Cristina Stoica Ivanciuc consideră că “Maro este ca o flacară, așa mi-am imaginat-o. Realitatea se îmbină cu imaginația, trăiește într-un fel de realism magic, în care totul e frumos, e bun, e iubire. E despre combustie, despre iubire, despre visare, o lume frumoasă, compusă și din lucruri urâte, vulnerabilă afectiv”.

Andreea Măcelaru Șofron s-a îndrăgostit de text care m-am îndrăgostit din primele replici pe care le-a citit, “a fost un text de greu de învățat, cu replici scurte, este un ping-pong permanent. Îmi place foarte mult să lucrez cu Alex, așa că nu am ezitat nici o clipă să mă alătur proiectului. Nu este un spectacol ușor, este de pură actorie, nu există artificii, este un spectacol de relație, de stare. Consider că suntem o distribuție omogenă, bine aleasă, ne completăm una pe cealaltă”.

 

 

 

Comentarii