15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCulturăO carte a unui laureat Nobel a fost refuzată de 19 edituri

O carte a unui laureat Nobel a fost refuzată de 19 edituri

Experimentul a avut un rezultat surprinzător. Toate cele 19 edituri care au primit textul, fără a li se preciza autorul, l-au refuzat.

Experimentul a fost realizat de un fan al scriitorului, Serge Volle, care a trimis celor 19 edituri 50 de pagini din romanul acestuia “Le Palace” (1962).

12 dintre edituri au respins materialul, iar şapte nu au oferit niciun răspuns expeditorului.

Reprezentantul uneia dintre edituri a scris în răspunsul său că fragmentul din carte, a cărei acţiune are loc în timpul Războiului Civil din Spania, “are propoziţii lungi fără sfârşit, în care cititorul se pierde complet”, potrivit lui Volle, care a făcut publice rezultatele experimentului său într-o emisiune a Radioului public francez.

Acelaşi editor i-a scris lui Volle că romanul nu are “un subiect real, cu personaje bine creionate”.

Claude Simon (1913 – 2005), unul dintre iniţiatorii curentului “noului roman francez”, este celebru pentru frazele sale lungi, care adesea se întind pe pagini întregi.

Scriitorul Serge Volle, în vârstă de 70 de ani, este de părere că refuzul manifestat de edituri arată o tendinţă de a “abandona lucrările literare care se citesc mai greu sau care nu vor aduce vânzări record”.

Parafrazându-l pe Marcel Proust, acesta a mai spus că trebuie să fii deja faimos ca să poţi fi publicat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă