19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăNicola Piovani în concert extraordinar pe 26 iunie la București. Italia în...

Nicola Piovani în concert extraordinar pe 26 iunie la București. Italia în energia muzicii

Piovani a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei italiene, câștigând în 1999 premiul Oscar pentru coloana sonoră a filmului ”La vita è bella”.

Concertul cu titlul “Italia în energia muzicii” este organizat de Institutul Italian de Cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la București. Organizarea tehnică este asigurată de Andrea Masoni.

Serata va găzdui pentru prima oara în România decernarea mult râvnitului premiu italian “Leonardo The Immortal Light 2019”.

Alături de Piovani pe scenă va susține un recital și Silvia Mezzanotte, renumită cântăreață italiană care, în 1990 a participat la Festivalul de la Sanremo, la categoria Tineri, cu melodia ”Sarai grande”, obținând locul patru.

Concertul lui Piovani va fi o adevărată poveste muzicală, interpretată de instrumentele prezente pe scenă – pian, contrabas, percuție, saxofon, clarinet, chitară, violoncel, acordeon.  Secvențele video proiectate pe durata concertului vor face referire la colaborările artistice ale Maestrului Piovani în domeniul cinematografiei, teatrului, cu regizori spanioli, francezi, olandezi și italieni.

Acest eveniment muzical de excepție poate avea loc mulțumită sprijinului oferit de societatea italiană Ducati Energia Romania.

De peste 17 ani, Ducati Energia Romania, joacă un rol deosebit de important pentru economia regiunii Prahova, nu doar ca cifră de afaceri, ci și ca persoane angajate, iar o dată cu noua unitate de producție din parcul industrial din Ploiești, inaugurată anul trecut, asigură peste 600 de locuri de muncă.

Prezentatoarea concertului va fi actrița Mădălina Ghenea, care s-a remarcat în filmul ”Youth – La giovinezza”, în regia lui Paolo Sorrentino, avându-i ca protagoniști pe Michael Caine și Harvey Keitel. Mădălina Ghenea și-a început cariera artistică ca model, la Milano, apoi a apărut în videoclip-ul cântecului “Il tempo tra di noi” a lui Eros Ramazzotti.

Conținutul artistic al Concertului, locația prestigioasă precum și lista selecționată a invitaților, fac ca acesta să reprezinte unul dintre cele mai așteptate momente culturale și mondene ale capitalei.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă