Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicola Piovani în concert extraordinar pe 26 iunie la București. Italia în energia muzicii

Nicola Piovani, renumit pianist, compozitor și dirijor italian, va susține un Concert Extraordinar pe 26 iunie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă a României.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 17:04

Piovani a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei italiene, câștigând în 1999 premiul Oscar pentru coloana sonoră a filmului ”La vita è bella”.

Concertul cu titlul “Italia în energia muzicii” este organizat de Institutul Italian de Cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la București. Organizarea tehnică este asigurată de Andrea Masoni.

Serata va găzdui pentru prima oara în România decernarea mult râvnitului premiu italian “Leonardo The Immortal Light 2019”.

Alături de Piovani pe scenă va susține un recital și Silvia Mezzanotte, renumită cântăreață italiană care, în 1990 a participat la Festivalul de la Sanremo, la categoria Tineri, cu melodia ”Sarai grande”, obținând locul patru.

Concertul lui Piovani va fi o adevărată poveste muzicală, interpretată de instrumentele prezente pe scenă – pian, contrabas, percuție, saxofon, clarinet, chitară, violoncel, acordeon.  Secvențele video proiectate pe durata concertului vor face referire la colaborările artistice ale Maestrului Piovani în domeniul cinematografiei, teatrului, cu regizori spanioli, francezi, olandezi și italieni.

Acest eveniment muzical de excepție poate avea loc mulțumită sprijinului oferit de societatea italiană Ducati Energia Romania.

De peste 17 ani, Ducati Energia Romania, joacă un rol deosebit de important pentru economia regiunii Prahova, nu doar ca cifră de afaceri, ci și ca persoane angajate, iar o dată cu noua unitate de producție din parcul industrial din Ploiești, inaugurată anul trecut, asigură peste 600 de locuri de muncă.

Prezentatoarea concertului va fi actrița Mădălina Ghenea, care s-a remarcat în filmul ”Youth - La giovinezza”, în regia lui Paolo Sorrentino, avându-i ca protagoniști pe Michael Caine și Harvey Keitel. Mădălina Ghenea și-a început cariera artistică ca model, la Milano, apoi a apărut în videoclip-ul cântecului “Il tempo tra di noi” a lui Eros Ramazzotti.

Conținutul artistic al Concertului, locația prestigioasă precum și lista selecționată a invitaților, fac ca acesta să reprezinte unul dintre cele mai așteptate momente culturale și mondene ale capitalei.

Comentarii

loading...