6.5 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăCulturăMuzeul Colecțiilor de Artă organizează evenimentul dedicat marelui muzician Mihail Jora

Muzeul Colecțiilor de Artă organizează evenimentul dedicat marelui muzician Mihail Jora

Muzeul Colecțiilor de Artă organizează evenimentul dedicat marelui muzician Mihail Jora.

Mihail Jora (1881-1951) este omagiat printr-un eveniment intitulat „Mihail Jora – Timpul care apropie”. Acțiunea este dedicată împlinirii a 130 de ani de la naștere și a 50 de ani de la decesul muzicianului.

Mihail Jora a fost compozitor și dirijor, rector al Academiei Regale de Muzică din București, director muzical al Societății Române de Radiodifuziune şi membru titular al Academiei Române. În acest context, luni, 8 noiembrie 2021, la Muzeul Colecțiilor de Artă are loc reiterarea recitalului desfășurat cu 80 de ani în urmă, pe 8 noiembrie 1941. Concertul din 1941 fusese organizat de Constantin Silvestri pentru sărbătorirea maestrului Mihail Jora, care împlinise 50 de ani. La recitalul aniversar din anul 1941 asistase și marele compozitor și violonist George Enescu.

Evenimentul care se desfășoară luni, 8 noiembrie 2021, începe la ora 18.

Muzeul Colecțiilor de Artă organizează evenimentul intitulat „Mihail Jora – Timpul care apropie”

Ideea evenimentului a fost lansată de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali.

Lucrări semnate de Mihail Jora și Constantin Silvestri vor fi interpretate de unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului. Aceștia sunt pianistul Daniel Ciobanu – laureat al Concursului Internațional „Arthur Rubinstein” de la Tel Aviv, soprana Laura Tătulescu – o artistă cu o carieră ce se derulează pe marile scene internaționale, pianista Raluca Știrbăț, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, muzicieni recunoscuți pentru activitatea lor susținută de promovare a muzicii noastre în România și în lume.  

Muzeul Colecțiilor de Artă este situat în București, pe Calea Victoriei nr. 111.

Recitalul va fi transmis în direct pe site-ul Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România. Site-ul se va lansa cu ocazia evenimentului de luni, 8 noiembrie. Recitalul va fi transmis și pe paginile de facebook ale UCRRM, Radio România Muzical și Muzeului Național de Artă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

40.000 de fani sunt așteptați la FCSB – Midtjylland, pe Arena Națională

FCSB se pregătește pentru un meci crucial în cadrul etapei a patra din Europa League, împotriva celor de la Midtjylland, programat joi, 7 noiembrie,...
00:02:28

VIDEO. „Să așteptăm și să vedem”. Reacția populației din Venezuela după victoria lui Trump

"Așteptăm și vedem ce se va întâmpla, nu știm", spune un locuitor de 34 de ani din Caracas, în timp ce oamenii din Venezuela...

Donald Trump, noul președinte al Statelor Unite, discurs istoric

Donald Trump: Va urma Epoca de Aur a Statelor Unite Donald Trump a mulțumit familiei pentru sprijin, tuturor celor care au votat și staff-ului său...
Ultima oră
Pe aceeași temă