Maia Morgenstern: Mi-au zis să-mi schimb numele de familie, că-i greu de scris și pronunțat

Maia Morgenstern, invitata unei ediții de colecție „Rețeaua de Idoli” ce va fi difuzată la TVR 2 luni, 2 noiembrie, ora 21.00.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2020 - 15:08

„Ce-am mai aşteptat roluri", spune Maia Morgenstern, invitata Irinei Păcurariu. „Am fost la probe, am fost la multe probe. Şi am luat. Dar mi-au zis să-mi schimb numele. Numele de familie, că-i greu de scris şi pronunţat. Dar nu. Niciodată nu puteam face așa ceva...”, povestește îndrăgita actriță.

Maia Morgenstern are o carieră impresionantă, cu zeci de roluri în filme, sute de roluri în piese de teatru interpretate magistral la Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Odeon, Teatrul Mic, la teatrele din Sibiu, Brăila, Turda, Craiova, Piatra Neamț etc, zeci de spectacole de teatru radiofonic, seriale şi film TV.

După interviul oferit Irinei Păcurariu pentru „Rețeaua de Idoli" (primul în care un invitat a purtat mască pe toată durata filmării), actriţa Maia Morgenstern a publicat pe Facebook un mesaj.

O trecere în revistă a carierei sale în teatru şi film, concluzionând că, după mai mult de 40 de ani de muncă, merită să iasă la pensie, formulă preluată apoi de toată presa din România și transformată în titluri de articole.

„Aștept pensia!, a scris ea. „Am făcut stagiul în provincie. Aşa era legea. Nu mi-a fost uşor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de «turnee» şi deplasări prin toate satele şi catunele din ţară, la ţară. Sau împrejurimi. Case de cultură săteşti. Sau grajduri. Era frig şi zloată şi noroi şi apa prindea pojghiţă de gheaţă în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copiii, mai ales: gălăgioşi şi curajoşi, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparţineam, eram proprietatea lor. Îşi însuşeau poveştile, costumele, măştile noastre, fără multe mofturi. Mulţi ani, ani mulţi... Acum aştept pensia. Merit.”, spune Maia Morgenstern.

Comentarii