Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Artmark

Licitaţia pentru lichidarea patrimoniului galeriei Hanul cu Tei, vânzări totale de 250.000 de euro

Licitaţia de artă pentru lichidarea patrimoniului galeriei bucureştene Hanul cu Tei, organizată în zilele de 21 şi 22 septembrie, a avut vânzări totale de 250.000 de euro, anunţă Artmark.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 16:30

Recordul licitaţiei a fost un peisaj cu pescari realizat de Rudolf Negely, "Pregătiri de pescuit", adjudecat la un preţ de 8.500 de euro, record pentru artist.

Loturile au avut preţuri de pornire unitare de 50, 100 şi 500 de euro, potrivit News.

În aceeaşi sesiune, lucrarea "Marinar în port", de Rudolf Negely, a fost adjudecată contra sumei de 4.250 de euro, în timp ce "Faleză pe insula Capri", al aceluiaşi pictor, a fost cumpărat în final la preţul de 3.750 de euro. Tabloul "Lemne pentru foc", de Ludovic Bassarab, a fost adjudecat la preţul de 2.750 de euro.

Alte rezultate pentru lucrări ulei pe carton: "La adăpat", de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, - 2000 de euro; "Culesul merelor", de Paul Verona, - 1.400 de euro, "Maci", de Eugenia Filotti Atanasiu, - 1.000 de euro. Lucrarea "Case în Bretania", acuarelă şi creion pe hârtie de Theodor Pallady, a fost adjudecat la 900 de euro. 

O icoană împărătească pe lemn, ”Maica Domnului cu Pruncul” (Hodighitria), ramă pictată, şcoală transilvăneană, datând din a doua jumătate a sec. XVIII, a fost vândută în final pentru 3.500 de euro. 

Prima licitaţie de artă, organizată la 15 ani distanţă de ultima de acest fel ţinută de Hanul cu Tei, fost centru de artă al comerţului bucureştean de profil vreme de decenii, a cuprins câteva sute de loturi de picture interbelică, cărţi rare, icoane vechi româneşti şi argintărie.

Artmark a pus la dispoziția tradiționalei galerii expertiza profesională și suportul său organizatoric, sprijinind acest eveniment de reactivare a celui mai vechi magazine de artă din București, exprimându-și totodată încrederea ca această frumoasă inițiativă se va putea relua în viitor, polarizând repopularea Centrului Vechi al Bucureștiului cu galerii de artă și anticariate.

Comentarii