Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare

Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul de Comedie și Teatrul Dramaturgilor Români organizează între 10 și 17 septembrie Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2018 - 09:29

Evenimentul dedicat Centenarului se înscrie în zona de deschidere europeană a României și a Bucureștiului și dorește să transmită un semnal al unității europene, al diversității și creativității țărilor din zona central și est--europeană, precum și, dincolo de disensiunile istoriei, valorile umaniste comune. Zece țări europene sărbătoresc, în anul 2018, 100 de ani de la independența lor: România, Polonia, Austria, Ungaria, Letonia, Lituania, Estonia, Slovacia, Cehia și Republica Moldova. Timp de opt zile, Festivalul Capitalelor Națiunilor -Centenare va aduce la București spectacole de teatru, spectacole de jazz, expoziții de fotografie, filme și poeți din toate aceste țări, reunind culturile atât de diverse sub umbrela sărbătoririi celor 100 de ani de independență.

 

 

 

Teatru, muzică, poezie, film, arte vizuale

 


În această perioadă putem vedea șase spectacole de teatru cu supratitrare în română și engleză. Teatrul Wierszalin, Varșovia, Polonia, aduce la București un spectacol de Adam Mickiewicz, “Împărăția preoților – A doua noapte”, ce deschide pe 10 septembrie festivalul. Pe 12 septembrie putem urmări spectacolul lui Andrei Șerban, “Mult zgomot pentru nimic”, de William Shakespeare, pentru ca ziua următoare să vedem Teatrul Slovac de Cameră, Bratislava, Slovacia, cu “Războiul nu are chipul unei femei”, de Svetlana Alexijevič. “Fata Morgana” de Dumitru Solo-mon, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, montat la Teatrul Dramaturgilor Români, are loc vineri, 14 septembrie, urmat fiind sâmbătă de “Căldură în noiembrie” de Yana Dobreva, de la Teatrul „Eugene Ionesco”, Chișinău, Republica Moldova. “Clasa noastră” de Tadeusz Słobodzianek, de la Teatrul Național Dramatic, Vilnius, Lituania, încheie duminică, 16 septembrie, seria spectacolelor de teatru din cadrul festivalului.

Mircea Tiberian aduce luni, 17 septembrie, Jazz-cantata Capitalele celor 100 de ani, pe versuri de Paul Celan, Wislawa Szymborska, Asko Künnap, -Nichita Stănescu.

În cadrul festivalului are loc și conferința “Un veac de identitate: teatru și cultura europeană după 1918“, cu invitați din România, Polonia, Slovacia, Letonia, Cehia, Austria.

Ion Caramitru și Aurelian Octav-Popa susțin un recital marți, 11 septembrie, iar miercuri, 12 septembrie, urmează George Mihăiță, Maia Morgenstern și Horațiu Mălăele. 

 


» Mircea Tiberian aduce luni, 17 septembrie, Jazz-cantata Capitalele celor 100 de ani, pe versuri de Paul Celan, Wislawa Szymborska, Asko Künnap, Nichita Stănescu.

Citește totul despre:

#arta #centenar #lazi

Comentarii

loading...