În perioada 5-12 septembrie 2019 are loc expoziția de produs a designerului multidisciplinar Dragoș Dogaru, “Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”

Expoziție design de produs în București, 5-12 septembrie

Curatorul expoziției “Geometrica nouă: obiecte, materiale, texturi”. este Cristina Sabău, istoric de artă și jurnalist de design, iar gazdă este Galeria 15 design Hanul cu Tei, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 20:42

Galeria 15 design Hanul cu Tei, din Strada Lipscani 63, București, va fi deschisă pe perioada expoziției de luni până vineri în intervalul 15:00-20:00, sâmbătă și duminică de la ora 10:00 la ora 15:00. Pe 10 septembrie, la ora 19:00, designerul Dragoș Dogaru va fi prezent în expoziție pentru o discuție cu toți cei interesați "Despre procesul de design din spatele produselor". Intrarea este liberă.

Afiş expoziţie

“9 obiecte distincte, 9 demersuri de design și o nouă întâlnire cu designerul Dragoș Dogaru și creația sa din utimii ani. Geometrica nouă propune o privire inedită asupra creației sale de design din perspectiva geometriei, a structurilor regulate, simetrice care generează obiecte funcționale și motive decorative. Nouă este și formula expoziției, compactă, ale cărei obiecte, deși cunoscute, sunt văzute acum toate laolaltă, pentru prima dată.

Expoziția Geometrica nouă cuprinde o colecție de geometrii funcționale, de la obiecte - corpuri de iluminat și piese de mobilier - la materiale, texturi și motive decorative aplicate pe diferite materiale. Forme și volume simple, materiale cunoscute, alăturări surprinzătoare, asamblări cu tehnici și tehnologii la îndemână, plus o doză mare de perseverență, toate acestea descriu demersul de design pe care Dragoș Dogaru îl practică.” spune Cristina Sabău, curatorul expoziției.

 Dragoş Dogaru la lucru

Începând de la designul corpurilor de iluminat (Cuplo™ 360, Colors, Vasa, Alma și Moody) și designul de mobilier (sistemul de rafturi modulare BILLIPLAY™, mesele și băncile personalizabile BENCHY) la designul grafic și cel textil, Dragoș Dogaru vizează o abordare consistentă, într-o cheie ludic geometrică, cu texturi, culori și forme surprinzătoare. Acestea sunt dintre cele mai cunoscute creații ale sale ce vor putea fi văzute în expoziție.

“Mă inspiră oraşul şi tot ceea ce mă înconjoară, sunt pasionat de arhitectură, mișcarea Bauhaus, modernism şi estetica Art Deco. Creez obiecte funcţionale și caut să implic utilizatorul în interacțiunea cu acestea - un obiect funcţional, asupra căruia poţi interveni, poți interacţiona sau îl poți personaliza. Latura ludică a vieţii, cred că e bine să o regăsim şi în obiectele de mobilier, corpurile de iluminat sau cele decorative de care ne înconjurăm. Aici rezidă şi motivaţia mea în designul de obiect. Cea de a îmbina funcţia cu aspectul decorativ, interactivitatea, multi-funcționalitatea şi personalizarea cu scopul de a crea obiecte care se adaptează unui interior şi unui utilizator. Materialele de calitate, finisările atente şi acest aspect ludic al designului pot crea un design durabil, personal, de care te ataşezi. Îi invit pe cei interesaţi de design, fie el de produs sau interior sau de ludic pur şi simplu, la  expoziţia mea - Geometrica nouă, pentru a regăsi acest parcurs în nouă exemple de obiecte, proiecte, materiale şi texturi create de mine în ultimii ani, cât şi o perspectivă documentată asupra demersului meu în design.” ne-a povestit Dragoș Dogaru, designerul produselor din expoziție, despre demersul său.

Mai multe informații despre Dragoș Dogaru pe  www.dragosdogaru.ro.

 

Comentarii