Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: www.100delocuri.ro

Expoziție de pictură dedicată copiilor, la Muzeul Suțu

Pe 30 și 31 octombrie, de la ora 12:00, copii cu vârste între 7 și 11 ani sunt invitați să participe la atelierul interactiv intitulat „În natura lucrurilor”.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2019 - 11:02

Micuții vor avea ocazia să vadă expoziția „Natură moartă, Natură vie - Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”, deschisă la Palatul Suţu, special pentru aceștia.

Agerpres informează că programul își propune familiarizarea copiilor cu operele de artă ale pictorilor canonici români, cum ar fi: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu sau Samuel Mutzner. Astfel, copii vor avea ocazia să afle informații despre principalele genuri picturale, despre istoria naturii statice şi a peisajului în istoria artei sau tot felul de trucuri de compoziție artistică menite să producă emoții în sufletul privitorului.

„Poate fi colecţionată natura? Îţi aminteşti cum arătau primele obiecte colecţionate de tine? Ţi-ar plăcea să colecţionezi artă? De ce crezi că este necesar ca un oraş să deţină o colecţie de opere de artă reprezentative? Acestea şi multe altele sunt întrebări la care li se va răspunde copiilor curioşi, iubitori de artă şi istoria artei româneşti", se arată într-un comunicat de presă emis de către sursa citată.

Micuții artiști se vor bucura de 90 de minute de atelier, unde vor putea să privească într-o scurtă plimbare ghidată  expoziţia „Natură moartă, Natură vie - Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”. După terminarea turului, copiii își vor încerca talentul pornind de la picturile văzute sau de la obiecte din sală alese cu atenție pentru vârsta lor.

Părinții își pot înscrie copiii printr-un email la adresa [email protected] Programul înscrierilor este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00. Un atelier poate să primească maximum 20 de participanți, iar taxa este de 10 lei pentru fiecare copil.

Emanoil Ursache

Comentarii

loading...