12.2 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăCulturăExperiment unic în România. Muzeul Pandemiei se deschide la București

Experiment unic în România. Muzeul Pandemiei se deschide la București

Potrivit organizatorilor, Identități Fragile – Muzeul Pandemiei a fost conceput ca un experiment muzeal unic în țară, menit să dea o voce emoțiilor personale generate de pandemie prin intermediul obiectelor și a poveștilor lor, primite în urma colectei publice derulate în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021.

„Identități Fragile este un pansament emoțional, un exercițiu creativ terapeutic, care pune în scenă o serie de radiografii individuale: poveștile celor care ne-au trimis obiectele. Expoziția îmbină o serie de elemente inedite, din zone creative surprinzătoare și care se îndepărtează de spațiul muzeal convențional. Deși intervenția curatorială este una minimală, iar narativul este unul ghidat de obiectele-poveste primite, putem vorbi despre o adevărată desfășurare de forțe în privința scenografiei, a atenției centrate pe experiența vizitatorului și a modurilor în care este gândită interacțiunea din spațiul de la Rezidența Scena9. Identități Fragile este o expoziție gândită în jurul conceptului de – adică acel artefact la care te uiți nu (doar) pentru semnificația lui artistică sau istorică, ci pentru abilitatea lui de a genera conversații”, declară Andreea Lupu, curator & manager de proiect.

Organizatorii susțin că „Identități Fragile” prezintă obiecte devenite micro-jurnale, care exprimă noua realitate în care trăim. Sunt obiecte care au depozitat bucurii sau tristeți, care au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanșat amintiri sau noi hobby-uri și care, prin expunerea publică, își continuă misiunea de a împărtăși public emoții și istorii personale într-un spațiu comun și de a crea o memorie a unor timpuri fragile.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 mai – 4 iulie 2021 la Rezidența BRD Scena 9 (Str. I.L. Caragiale 32). Intrarea este gratuită, dar pentru a putea controla fluxul de vizitatori în condițiile prevederilor legale, este necesară programarea online în prealabil.

Proiectul Identități Fragile – Muzeul Pandemiei este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANM avertizează: ploi, ninsori și viscol în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineață o avertizare privind condiții meteo dificile începând de vineri, 10 ianuarie, ora 06:00, până sâmbătă,...

Temperatura și clima în Zanzibar: când este cel mai bine să vizitezi?

Destinație turistică de top în 2025, arhipelagul Zanzibar te așteaptă cu un climat tropical, caracterizat prin temperaturi ridicate și umiditate pe tot parcursul...

A crescut numărul de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale

Creșterea anuală a autorizațiilor de construire reflectă o dinamică pozitivă în sectorul construcțiilor, cu variații semnificative la nivel regional În perioada 1 ianuarie – 30...
Ultima oră
Pe aceeași temă