15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăDocumentar: „În căutarea castelului Dracula”

Documentar: „În căutarea castelului Dracula”

„În căutarea castelului Dracula”, este un documentar realizat de stră-strănepotul lui Bram Stoker și va fi proiectat în premieră mondială la Dracula Film Festival de la Braşov.

 Dacre Stoker împreună cu o echipă din România şi Republica Moldova a realizat documentarul „În căutarea castelului Dracula”, care va fi prezentat la Centrul Cultural Reduta, pe 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Braşov.

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos a descoperit la biblioteca Muzeului Rosembach din Philadelphia (SUA) documente din care s-a inspirat Bram Stoker pentru a scrie cartea „Dracula”. Acestea conţin coordonatele exacte ale locului în care Bram Stoker a plasat castelul fictiv – în Masivul Călimani.

După ce a intrat în posesia acestor documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul scriitorului, a pornit o campanie de cercetare. În ultima fază, a ajuns în România, unde cu o echipă de români a ajuns în Munţii Călimani.

Documentarul este o coproducţie româno – moldavă – americană (Casta Films Braşov, CIO film Chişinău, Dacre Stoker) şi a fost realizat de Corneliu Ţepeluş (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeşul” (producător) şi Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Dracula Film Festival va avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinema One şi Magnolia Braşov, în perioada 14 – 18 octombrie 2020.

Ediţia de anul acesta a festivalului va avea patru secţiuni competiţionale: lungmetraj; scurtmetraj internaţional; scurtmetraj românesc; Dracula Digital.

Juriul competiţiei de lungmetraj este format din Chris Orgelt (Belgia, program manager la Brussels International Fantastic Film Festival), Aurélia Mengin (Franţa, cineast, fondator al festivalului Même Pas Peur) şi Dorian Boguţă (România, actor şi regizor).

Juriul competiţiei de scurtmetraj (internaţional şi românesc) este format din Sorina-Adina Vazelina (România, designer grafic), Paul Mureşan (România, animator) şi Alexandru Lamba (România, scriitor de science fiction).

Juriul competiţiei Dracula Digital este format din Gabriel Bălănescu (antropolog şi fotograf), Ştefan Iancu (actor) şi Anghel Damian (actor, scenarist şi regizor).

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă