10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăDescoperire uriașă în Indonezia! Au fost găsite picturi cu o vechime de...

Descoperire uriașă în Indonezia! Au fost găsite picturi cu o vechime de 43.900 de ani

Opera de artă prezintă siluete asemănătoare omului care vânează porci şi bivoli, potrivit unui studiu realizat de o echipă de arheologi, condusă de Universitatea Griffith din Australia, publicat săptămâna aceasta în jurnalul ştiinţific Nature.

Desenele au fost descoperite în peştera de calcar din Leang Bulu Sipong 4 din provincia Sulawesi de Sud.

Cel puţin opt siluete asemănătoare omului, cu suliţe sau frânghii, apar alături de animale. Acestea sunt pictate în acelaşi timp, în acelaşi artistic şi utilizând aceeaşi tehnică şi pigment roşu închis.

Autorii studiului sugerează că includerea unor teriantropi – fiinţe mitice care sunt când oameni, când animale – poate indica faptul că arta rupestră indoneziană implica o gândire similară unei religii despre conexiunea om-animal cu mult înainte ca oamenii să facă pentru prima dată artă în Europa.

”Arta rupestră timpurie din Sulawesi poate contribui cu date nepreţuite cu privire la ascensiunea spiritualităţii umane şi răspândirea credinţelor şi practicilor artistice care ne-au modelat minţile moderne”, a explicat într-un comunicat emis de Universitatea Griffith un expert indonezian în artă rupestră, Adhi Agus Oktaviana, implicat în acest studiu.

”Ar fi o tragedie dacă aceste opere de artă excepţional de vechi ar dispărea pe parcursul vieţii noastre”, a precizat specialistul, potrivit DPA.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă