6.7 C
București
sâmbătă, 30 noiembrie 2024
AcasăCulturăDe la ­„Școala altfel“ la ­„Vacanța... (ART)fel“!

De la ­„Școala altfel“ la ­„Vacanța… (ART)fel“!

Muzeul Național de Artă al României lansează o nouă provocare: de la „Școala altfel” la „Vacanța (ART)fel”!

Plecând de la trei expoziții temporare inedite deschise pe perioada vacanței inter-semestriale, Vacanța (ART)fel se adresează copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să își exerseze imaginația prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa 3 ore.

Miercuri, 6 februarie, orele 10.00-13.00: Oameni, roluri, personaje
Joi, 7 februarie, orele 10.00-13.00: Povești din Țara Soarelui Răsare
Vineri, 8 februarie, orele 10.00-13.00: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori
Sâmbătă, 9 februarie, orele 10.00-13.00: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră

Pe parcursul atelierelor copii, părinți, bunici învață… dintr-o privire, își antrenează imaginația și deprind noi tehnici de creație împreună cu educatori muzeali și artiști jucăuși. Inspirați de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de Regina Maria, desenează, modelează, povestesc și cutreieră astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată, trecând prin Parisul lui Brâncuși.

Cele patru ateliere pentru copii (însoțiți de părinți, bunici etc.) explorează expozițiile temporare prin desen, cuvânt, modelaj. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației și se vor desfășura după un anumit program. Astfel, miercuri, elevii și însoțitorii lor vor intra în atelierul unui maestru îndrăgostit de expresie: desenăm și observăm, începem să privim oamenii și lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?

Joi, privind gravurile maeștrilor japonezi aflăm cum se distrau și ce le plăcea japonezilor, care erau viețuitoarele lor favorite. Și apoi, ne spun educatorii muzeali ai MNAR, împletim din cuvinte și imagini o nouă poveste din care nu lipsesc norii, cocorii și un iepure iute de picior! Vineri, aceiași educatori muzeali și Irina Silivestru, ceramist, ne întreabă: ”Spune-ți drept: aveți o farfurie sau o cană favorită? V-a părut rău că ați spart-o? De câte ori ați privit farfuria, și nu mâncarea din ea?

De data asta vă propunem să facem o farfurie de poveste: așa de frumoasă încât nici o regină să nu-și poată lua ochii de la ea sau să o poată refuza!”. Iar sâmbătă ne întrebăm: cum oare descoperă un sculptor forme misterioase ascunse în piatră? Căutăm răspunsul la această întrebare privind, mișcându-ne, modelând și desenând. Oare ce surprize ne așteaptă? Participarea se face pe bază de înscriere la adresa familii@art.museum.ro. .

Cele mai citite

Romain Grosjean, la patru ani de la accidentul cutremurător din Bahrain! „Copiii mei mi-au salvat viața”

Romain Grosjean a oferit un interviu emoționant în care a rememorat momentele dramatice din Marele Premiu al Bahrainului 2020, când monopostul său Haas s-a...

Jannik Sinner poate juca la Australian Open 2025! Situația liderului ATP rămâne incertă, dar fără consecințe imediate

Jannik Sinner își va putea continua cariera fără restricții până la Australian Open 2025, în ciuda apelului făcut de WADA privind un caz de...

Romain Grosjean, la patru ani de la accidentul cutremurător din Bahrain! „Copiii mei mi-au salvat viața”

Romain Grosjean a oferit un interviu emoționant în care a rememorat momentele dramatice din Marele Premiu al Bahrainului 2020, când monopostul său Haas s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă