Culoarea roz, element de identitate vizuală

„La vie en… pink“ este expoziția ce se deschide astăzi la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu, intrarea fiind liberă.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2019 - 08:21

 

Fotografia, pictura, video-instalația și performance art-ul își dau întâlnire într-un demers inițiat și susținut de șapte artiste care formează, cu această ocazie, Grupul F7 (Nicoleta Jutka, Irinel Anghel, Anca Irina Lefter, Dana Dociu, Maria Butnaru, Johanna Weigel și Roxana Stângaciu). 

Evenimentul central are un titlu provocator, „La vie en... pink“, dizolvând granițele dintre diferite arte, sub umbrela estetică generoasă a postmodernismului, adunând multiple referințe culturale, atitudini creatoare, idei și combinații îndrăznețe care conduc către rezultate hibride, ce ar putea fi încadrate într-un nou suprarealism.

Conceptul pune în discuție, cu umor, tendința de a atribui femeii doar anumite direcții, preferințe, emoții, ocupații. Culoarea roz funcționează ca element de identitate vizuală, ca o etichetă a feminității într-o lume în care consumerismul dictează această segmentare.
Deschiderea expoziției va propune experiențe ce aduc viața în artă sau/și arta în viață, pe un drum cu dublu sens de parcurs între concret și imaginar. Nu în ultimul rând, activitățile Grupului F7 includ un schimb de experiență și informație culturală între România și alte țări, patru dintre cele șapte artiste fiind născute în România, dar stabilite în străinătate. Anca Irina Lefter, de exemplu, va expune două tablouri și o ținută cu o temă menită să spargă barierele și tabuurile.

„La vie en... pink“ este un proiect creativ de anvergură, ce se desfășoară în mai multe etape și este susținut atât de UFE (L'Union des Français de l'Etranger – Roumanie), cât și de Asociația Românilor din Franța. Prima manifestare este expoziția de la Muzeul Național al Țăranului Român. Următoarea expoziție va ajunge pe spectaculoasa Rivieră Franceză, la Nisa, iar cea de-a treia se va întoarce în Capitală, cu un scop caritabil, în colaborare cu Parada.

Expoziția este deschisă până pe 14 iulie 2019, de marți până duminică, între orele 10 și 18.

 
 

 
 

Comentarii