8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăCulturăConcertul omagial “Enescu Forever” se transmite online de la Palatul Tinerimea Română

Concertul omagial “Enescu Forever” se transmite online de la Palatul Tinerimea Română

            În acest an, când se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui compozitor român George Enescu, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română prezintă concertul omagial “Enescu Forever”.

Spectacolul va conţine piese de tinereţe ale marelui compozitor român, unele dintre ele dedicate Familiei Regale a României, iar altele compuse pentru examenele de admitere la Conservatorul de muzică din Paris.

            Tinerii interpreţi, membri ai Orchestrelor Naţionale de Tineret ale României, sunt de vârste apropiate de cele la care se afla George Enescu însuşi – între 14 şi 25 de ani – atunci când a creat aceste bijuterii muzicale, mai precis între anii 1895 şi 1906.

            Concertul “Enescu Forever” va fi difuzat pe 4 mai, de la ora 18, pe canalul de youtube şi pagina de facebook ale Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, și va fi preluat pe canalele media oficiale ale Muzeului Național “George Enescu”.

Concertul are în program Balada pentru vioară și pian, Impromptu concertant  pentru vioară și pian, Nocturna și Saltarello pentru violoncel și pian, Cantabile și Presto pentru flaut și pian, Konzertstück pentru violă și pian, Legenda pentru trompetă și pian, Trio Serenade lointaine pentru vioară, violoncel și pian şi Trio Aubade pentru vioară, violă și violoncel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă