6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăConcert de gală oferit de Christian Zacharias de ziua lui Beethoven

Concert de gală oferit de Christian Zacharias de ziua lui Beethoven

Directorul de onoare al instituției, Christian Zacharias, în dublă ipostază de dirijor și solist, interpretează, în stagiunea online, selecţiuni din Creaţiunile lui Prometeu, op. 43, Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian şi orchestră, op. 37 și Simfonia nr. 2, în re major, op. 36.

„Odată cu Simfonia nr. 2, Beethoven face un pas înainte și anunţă un nou drum. Următoarea simfonie, Eroica, va consitui o revoluţie în toată regula; de aceea, Simfonia nr. 2 pare a fi o revoluţie în interiorul stilului convenţional al muzicii de sfârşit de secol XVIII.”, apreciază muzicologul Octavia Anahid-Dinulescu.

Stagiunea online se va desfășura după următoul program:

Joi, 17 decembrie 2020, ora 19.00, Ateneul Român
Filarmonica “George Enescu”

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor şi solist – CHRISTIAN ZACHARIAS

Program
Ludwig van Beethoven
Creaţiunile lui Prometeu, op. 43 (selecţiuni)
Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian şi orchestră, op. 37
Simfonia nr. 2, în re major, op. 36

Înregistrarea concertului din 4 octombrie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este  Radio România Muzical, iar concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă