Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.hagiasophia.com

Celebra catedrală "Sfânta Sofia" din Istanbul ar putea fi transformată de turci în moschee

Regimul Erdogan analizează o cerere de transformare a celebrului obiectiv turistic "Sfânta Sofia" în moschee.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2020 - 18:54

Consiliul de Stat al Turciei a analizat, joi, 2 iulie, o cerere care solicită transformarea în moschee a faimoasei catedrale "Sfânta Sofia" din Istanbul.

Decizia referitoare la această propunere ar urma să fie anunțată de autoritățile centrale ale Turciei în termen de 15 zile, informează agențiile internaționale de presă.

Cererea, depusă de o asociaţie care susține regimul Erdogan, este susținută și de partidul islamist AKP, din care face parte preşedintele Recep Erdogan.

"Sfânta Sofia" ("Hagia Sophia") a fost catedrală timp de 900 de ani, până ce Imperiul Bizantin a fost cucerit de Imperiul Otoman. La acel moment, ea a fost transformată în moschee și a păstrat acest statut timp de 500 de ani, până ce, în perioada interbelică, a primit destinația de muzeu.

Comentarii

loading...