Cele mai reușite lucrări din galeria foto

Marți, 14 mai, începând cu ora 18.30, are loc vernisajul Salonului Național de Fotografie "Fotogeografica 2019”, ce va avea loc în Foaierul Media Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.

Maria Capelos 0 comentarii

13.05.2019 - 21:03

Cu acest prilej va fi lansat şi catalogul Fotogeografica 2019 ce va conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.

Salonul este deschis spre vizitare în perioada 14 – 30 mai 2019 şi reuneşte o selecție dintr-un număr de peste 1.300 de fotografii înscrise de cei 200 participanţi din toata ţara. Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente conexe cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

”Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, ”într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au făcut expoziții personale. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă.”, spune coordonatorul proiectului, Paul Bordaș.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, cu suportul deosebit al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.și expoziția

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești.

Pe parcursul manifestării au loc zilnic evenimente ce conțin proiecția filmului documentar ”Lupii – de la conflict la conviețuire”, desfășurarea unui Atelier de fotografie, dar și prezentări pe teme diverse precum ”Bicicleală, sport, sănătate la Școala Velo”, “Conacele din România - ieri și azi. O geografie istorică, socială și culturală”, ”Geoparcurile Internaționale UNESCO”, ”Povești despre ariile protejate urbane”, „Focul Viu - 50 de ani”, “Fantastica lume a șerpilor europeni”, ”Alpii - de la traversarea Crestei Watzmann la Traversarea Hinterstoisser”, ”Speologie: știință, artă, pasiune!”, ”Pe poteci, spre inima ta!” și expoziția foto ”Natură, locuri și tradiții”.

Comentarii