Filmele înscrise în competiția 48 Hour Film Project vor rula joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului (București), de la ora 19:00, în cadrul proiecției oficiale și a Galei 48 Hour Film Project, unde vor fi premiați câștigătorii. Toate filmele, atât cele care sunt depuse la timp, cât și cele depuse cu întârziere, care nu mai intră în competiție, vor fi proiectate și sunt eligibile pentru Premiul Publicului, care se determină prin votul spectatorilor, în seara proiecției.
Prima ediție la București a 48 Hour Film Project se desfășoară în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Competiția este adresată realizatorilor de film profesioniști sau amatori, din toată România și nu numai, care sunt așteptați să se înscrie până pe 15 octombrie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în doar 48 de ore.
48 Hour Film Project înseamnă un weekend memorabil de distracție, creativitate și adrenalină. Fiecare echipă scrie, filmează, editează și livrează un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.
Juriul de la București este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu. Criteriile de jurizare pentru ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) sunt: merit artistic (poveste, creativitate, divertisment etc.) – 45%, meritul tehnic – 30%, integrarea elementelor (genul filmului și elementele obligatorii) – 25%. Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.
Filmul câștigător la București al titlului ”Best Film” este premiat cu: Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristică și alegerea preferată a profesioniștilor de la Hollywood și un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care să însoțească scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.). Reprezentantul echipei câștigătoare va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. ”Best Film” de la București participă automat la Filmapalooza, unde va intra în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele două Americi. Cele mai bune filme, câștigătoare la Filmapalooza, vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.
Toate echipele participante primesc posibilitatea de a descărca gratuit un pachet de 100 de fișiere la alegere din baza de date a Pond5 și acces gratuit la workshopurile și reuniunile 48 Hour Film Project de la București:
Meet & Greet – Miercuri, 7 octombrie, 19:30, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Exclusiv pentru echipele participante, câștigătorii 48 Hour Film Project Brașov 2014 povestesc din experiența lor în cadrul proiectului, ce a funcționat și ce nu, pentru a ajuta înscrișii să obțină cât mai mult din cele 48 de ore.
Workshopuri – Miercuri, 14 octombrie, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Echipele înscrise vor putea participa la o serie de workshopuri susținute de Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, trupa de improvizație Grupa Mică și Alecsandra Timofte.
Înscrierile se fac pe www.48hourfilm.com/bucharest. Până până pe 11 octombrie, echipele beneficiază de o reducere de 20%, prin taxa General Admission de 595 lei. Taxa Late Comers este de 700 lei, ultima zi de înscriere în competiție fiind 15 octombrie. Taxa de înscriere se aplică per echipă.
Rămâi la curent cu ce se întâmplă pe parcursul celor 48 de ore oficiale ale competiției pe canalele de social media: www.facebook.com/bucharest48hfp, Instagram și Twitter: @48HFP_Bucharest și spune-ți părerea pe hashtag-ul oficial #B48HFP.
48 Hour Film Project este realizat cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român și Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, Simigeria LUCA, parteneri media: Căminul, Cinemap, CinemaRX, Digi24, Digi Film, Ca-n Filme, România Liberă, TheFest.ro, Think Outside The Box și Zile și Nopți.
***
48 Hour Film Project este cel mai mare și mai vechi festival de gen din lume, ce conectează tineri talentați cu profesioniști din industria filmului. 48 Hour Film Project a început în 2001 în Statele Unite ale Americii și, în prezent, se desfășoară în peste 130 de orașe din toată lumea, pe 6 continente, aducând laolaltă, pe parcursul anilor, peste 30.000 de echipe în cadrul proiectului, adică mai mult de 394.000 de persoane. În România, 48 Hour Film Project numără 4 ediții organizate la Brașov, iar din 2015 este organizat și în București.