Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Artă și animații de video mapping

Timp de trei săptămâni, între 31 iulie și 24 august, Globalworth Tower se transformă în prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping, eveniment ce face 
parte din Art&Tech District, o inițiativă în parteneriat cu One Night Gallery.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 11:10

Proiectul își propune să promoveze tânăra generație de artiști români, implicând totodată comunitatea din zona Barbu Văcărescu. Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota și fac parte din seriile Human Extension și Entropy, prin care acesta explorează relația dintre om și tehnologie. One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animații cu video mapping articu-lează universul din picturile acestuia.

„De-a lungul anilor, am construit o adevărată comunitate în clădirile noastre din zona Barbu Văcărescu, iar acum a venit momentul să îi dăm un nume. Art&Tech District este un proiect ambițios inspirat de modul în care partenerii noștri reușesc să inoveze constant. Ne ducem astfel mai departe promisiunea de a le oferi mai mult decât spații de birouri, de a crea un loc de socializare, în care să ne bucurăm împreună de noi experiențe. Tocmai pentru că inovația este parte din ADN-ul chiriașilor noștri, lansăm proiectul printr-o expoziție care integrează un mix între tehnologie și artă, inspirată de lucrările lui Victor Fota”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing&-Communication la Globalworth.


Artă românească în toate dimensiunile tehnologiei

„Acest cartier de artă este pretextul prin intermediul căruia invităm toți creativii și specialiștii să transforme noile tehnologii în medii de expunere pentru artiștii contemporani români. Demersul curatorial inedit pe care One Night Gallery l-a propus încă de la prima ediție are ca numitor comun colaborările inovatoare prin intermediul cărora publi-cul s-a bucurat de arta -contemporană românească în toate dimensiunile tehnologiei”, spune Sorina Topceanu, fondatoare One Night Gallery.

Deschiderea are loc azi, 31 iulie, cu prima parte din seria Human Extension, care va fi găzduită în recepția Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201) până pe 7 august, urmând ca între 8 și 17 august vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeași colecție. Apoi, în perioada 18-24 august, vor fi expuse lucrări din seria Entropy. Victor Fota practică tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande și explorează relația dintre om și tehnologie. Iar tehnologia nu este doar una din temele centrale ale lucrărilor sale, ci și un mijloc care va transforma cu totul experiența pasio-naților de artă ce vor vizita expoziția, una dintre lucrări fiind chiar un portal, o linie directă către artist, care îi invită pe vizitatori în universul său. Expoziția este augmentată prin intermediul aplicației Artivive App, iar animațiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye. 

Citește totul despre:

#arta #lazi #videomapping

Comentarii

loading...