Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Arlecchino și pierdutele iubiri”, la Teatrul Excelsior

Prima reprezentație a spectacolului de Commedia dell’Arte „Arlecchino și pierdutele iubiri”, scris și regizat de Enrico Bonavera, după o canava de Flaminio Scala, va avea loc la Teatrul Excelsior pe 28 septembrie.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2018 - 10:19

Premiera din 28 septembrie și va marca deschiderea celei de-a IV-a ediții a Festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2018.

Spectacolul “Arlecchino și pierdutele iubiri” a avut ca punct de pornire un workshop de Commedia dell’Arte pe care actorul și regizorul Enrico Bonavera l-a coordonat în luna septembrie a anului trecut la Teatrul Excelsior. Alături de tânăra trupă de actori cu care a lucrat la realizarea spectacolului, Enrico Bonavera propune publicului o experiență intens ludică ce aduce laolaltă ingrediente-cheie ale Commediei dell’ Arte într-o formulă teatrală vivace, plină de mister, situații comice savuroase, momente muzicale și coregrafice surprinzătoare.

Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar din distribuție fac parte actorii: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea și Raluca Botez.

Enrico Bonavera i-a fost elev legendarului actor Ferruccio Soleri – renumitul interpret al personajului Arlecchino, pe care l-a jucat timp de mai multe decenii pe scena Piccolo Teatro din Milano și pe care Bonavera l-a preluat de la maestrul său.

„Redescoperirea Commediei dell’Arte – sau a celei pe care ne-o imaginăm noi că ar fi – și repropunerea ei publicului contemporan se naște din necesitatea unui teatru imediat, fizic, care să îi poată vorbi spectatorului într-un mod simplu și amuzant. (…) Dacă personajele și măștile – misterioase și miraculoase obiecte de invenție și convenție scenică – sunt, în mod tradițional, mai mult sau mai puțin aceleași, poveștile și situațiile în care aceștia sunt implicați se schimbă mereu, urmând o artă a transformărilor ce uneori pare infinită. Nouă, în schimb, ne place să le dăm întâlnire vechilor măști nu doar cu obișnuita temă a contrastului în dragoste, ci și cu tematici mereu actuale precum setea de putere, medicina, teama de moarte sau de lumea de dincolo. Teme importante și „cu greutate” pe care încercăm să le abordăm – urmând marea lecția a lui Molière – cu zâmbetul pe buze”, a declarat Enrico Bonavera.

 

Comentarii

loading...