Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

AdaM, antreprenoare: „Toate personajele mele transmit stări“

Picturile Andrei Mărgina sunt sentimente. Fizionomiile acelea parcă ar vrea să dea glas bucuriei, tristeții, melancoliei, mirării, uneori unui soi de nedumerire copilăroasă, pe care ți-ai dori să o privești întruna.

Share

Madalina Racorean 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2019 - 14:21

Efecte, senzații, atracție, miracolul frumosului și chipuri însuflețite de ochi mari care dezvăluie parcă esența vieții.

Andra Iulia a făcut din talentul ei o afacere și a reușit să pună stăpânire pe sufletul multor iubitori de artă și frumos. Tablourile ei se vând bine, iar cumpărătorii sunt cei cu surâs misterios care-i înțeleg munca și talentul. Tablouri, tricouri, statuete din lemn cu ochi vii, pasiune, iscusință, dar și convingerea că lumea iubește mult aceste chipuri delicate. Are și de ce… Sunt superbe!

„Cochetez de multă vreme  cu desenul și pictura.  De când eram foarte mică. Atunci  când prindeam o foaie de hârtie, îmi luam creionul și desenam ce îmi trecea prin cap, iar acest lucru  mă făcea să fiu cu adevărat eu. Viața m-a purtat pe alte drumuri până la vârsta de 30 de ani, dar niciodată nu am renunțat la „mâzgălit”, așa cum îmi place mie să-i spun acestei îndeletniciri minunate. Este modul prin care eu mă simt transparentă în fața celor de lângă mine, este modul în care eu pot să arăt ce pot face cel mai bine. Iubesc enorm această muncă și am toate motivele să o duc după mine în această viață. Vă voi spune că sunt un pictor autodidact, nu am vrut să fac o școală care să mă învețe să desenez. Am crezut mereu  că așa pot picta eu. Exact așa cum simt…”

 

Frumosul trebuie împărtășit cu alți oameni

Chipurile pe care le pictează sunt personaje întâlnite în viața reală, pe care le-a citit sau le-a cunoscut în filme.

Pentru Andra Iulia Margina afacerea aceasta este o revenire a omului pe care îl întrezărise  acum ceva vreme, atunci când lucra în publicitate, după ce terminase o facultate de jurnalism și credea că aceasta este decizia sorții.  Dar,  și-a dat seama că viața ei cerea o schimbare pentru ca ea să se simtă cu adevărat împlinită. A știut că frumosul din ea trebuia împărtășit cu alți oameni. A lăsat scutul jos și a îndrăznit. Numai așa viața din ea putea exalta cu adevărat.

„Nu mă consider o persoană diferită, mă consider o persoană căreia îi place frumosul și care își dorește să împărtășească cu celelalte suflete acest frumos. Nu știu să fac asta decât prin pictură. Chipurile pe care eu le pictez sunt în mare parte personaje pe care le-am întâlnit în viața reală, pe care le-am citit sau  le-am văzut în diferite filme. Ochii lor sunt într-adevăr mari pentru că din punctul meu de vedere ei «conțin» toate trăirile acelei persoane, toate experiențele lor, ei fac diferența și prin ei poți înțelege o poveste întreagă despre acea persoană. Toate personajele mele transmit stări. Ele sunt melancolice după o iubire pierdută, ele zâmbesc la lucruri mici, se întristează și se îndrăgostesc din nou.  Din fiecare chip pictat fac și eu parte și sunt fericită că poveștile nu se vor sfârși niciodată, mereu vor apărea altele care îmi vor da voie să le exprim prin culori și care vor face parte din universul meu.”

 

Statuete din lemn cu suflet și culoare

„Destul de recent,  m-am gândit că aș putea să trec de la personaje pictate pe pânză la cele pictate pe lemn și așa au apărut micile statuete cărora le dau suflet prin culoare. Odată, o prietenă mi-a zis că ar purta pretutindeni cu ea desenele mele și așa mi-a venit ideea tricourilor desenate sau pictate, astfel încât cei ce își doresc să le ia cu ei să aibă această posibilitate.

Așadar, după o facultate de jurnalism și joburi în publicitate, m-am hotărât să mă întorc la vechea mea dragoste.  La pictură, cum îmi place mie să spun. Totul a început ca o joacă, a continuat ca un hobby și a ajuns să-mi fie meserie.”

„Mă întrebi de premii? Am primit foarte multe... toată bucuria pe care o simt din ochii celor care îmi apreciază arta, toate feedback-urile pe care le primesc și toată emoția pe care mi-o transmit...  acestea sunt premiile cele mai  importante din viața mea”, spune Andra.   

Comentarii

loading...