Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A încetat din viață celebra cântăreață franceză Juliette Greco

Celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori precum Leo Ferré, Jacques Prevert sau Serge Gainsbourg, a încetat din viață miercuri la vârsta de 93 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2020 - 22:19

„Juliette Greco s-a stins miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în casa sa atât de iubită de la Ramatuelle. Viaţa ei a fost ieşită din comun”, a menţionat familia într-un comunicat de presă.

Juliette Greco s-a născut pe 7 februaie 1927 la Montpellier, în sudul Franţei. În 1949 a cântat pe scena cabaretului "Le boeuf sur le toit", unde interpreta texte de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert.

În 1953 s-a căsătorit cu actorul de comedie Philippe Lemaire, de care a divorţat în 1956, la doi ani după naşterea fiicei lor Laurence-Marie.

În 1966 s-a căsătorit cu actorul Michel Piccoli, de care s-a separat în 1977. În 1988 s-a căsătorit cu pianistul Gerard Jouannest. Juliette Greco a efectuat în 2015 un turneu de adio.

Comentarii