11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusMelatonina poate reduce rata mortalității Covid, tromboza și sepsisul

Melatonina poate reduce rata mortalității Covid, tromboza și sepsisul

Două studii cheie au identificat rolul pe care îl joacă melatonina în reducerea riscului unui test pozitiv pentru COVID și în scăderea incidenței simptomelor severe.

Această nouă descoperire se adaugă la o listă de beneficii legate de melatonină, de când a fost descoperită pentru prima dată în 1958 de Dr. Aaron Lerner, un dermatolog care a reușit să o izoleze de glanda pineală la o vacă.

Melatonina reduce rata mortalității Covid

Acum, datele demonstrează că melatonina poate fi benefică în prevenirea complicațiilor la persoanele cu COVID-19. Un studiu publicat în International Journal of Infectious Diseases în octombrie a fost inițiat pentru a analiza efectul pe care melatonina îl poate avea asupra pacienților adulți cu infecție severă cu COVID-19, notează TheEpochTimes.

Ei au implicat 158 ​​de pacienți cu boală gravă într-un singur centru, studiu clinic prospectiv, randomizat, efectuat în Mosul, Irak, de la 1 decembrie 2020 până la 1 iunie 2021. Pacienții au fost împărțiți în două grupuri. În grupul de control au fost 76 care au primit numai îngrijire terapeutică standard. Au fost 82 în grupul de intervenție care au primit îngrijire terapeutică standard plus 10 miligrame (mg) de melatonină pe zi. Medicii au evaluat apoi incidența sepsisului, trombozei și mortalității la pacienți în zilele 5, 11 și 17.

Când cercetătorii au comparat datele din grupul de control cu ​​grupul de intervenție, au descoperit că în a doua săptămână a existat o reducere semnificativă a trombozei și sepsisului la cei care au luat melatonină. De asemenea, au descoperit că mortalitatea a fost semnificativ mai mare la cei care nu au luat melatonină.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au descoperit că a existat o rată a mortalității semnificativ mai mare în grupul de control de 17,1 la sută decât în ​​grupul cu melatonină de 1,2 la sută. Melatonina a fost administrată pe cale orală.

„Îmbunătățirea ratelor de tromboză, sepsis și mortalitate susțin eficacitatea melatoninei adjuvantului în atenuarea acestei boli infecțioase”, au scris ei.

Melatonina influențează o serie de procese corporale

Oamenii de știință au început să studieze melatonina în anii 1980, iar în anii 1990 a primit mai multă atenție. Datele cercetării au arătat că melatonina influențează o serie de procese corporale, inclusiv metabolismul dependent de calciu, modularea imunității și creșterea tumorii – pe care le poate înfrâna.

Deși melatonina este produsă într-o varietate de țesuturi, sursa majoră este glanda pineală, o glandă endocrină minusculă care se găsește în centrul creierului. Una dintre funcțiile inițiale ale melatoninei este probabil ca captator de radicali liberi. Studiile arată că melatonina funcționează și în plante pentru a reduce stresul oxidativ și pentru a promova germinarea și creșterea semințelor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...

Avem 40.000 de joburi neocupate și 451.000 de șomeri

Piața muncii va fi afectată de îmbătrânirea populației, ponderea celor activi, de peste 65 de ani, va depăși 30% în 2035 Numărul locurilor de muncă...

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă