1 C
București
marți, 31 decembrie 2024
AcasăCoronavirusAnxietatea și depresia cresc pe măsură ce pandemia continuă. Iată ce poți...

Anxietatea și depresia cresc pe măsură ce pandemia continuă. Iată ce poți face

Cercetătorii au descoperit că 42% dintre persoanele care au luat parte la un studiu, au raportat că se confruntă cu o suferință psihologică ușoară în timpul pandemiei în 2020, scrie CNN.

Stresul psihologic, depresia și anxietatea s-au răspândit atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor la jumătate de an în urma pandemiei Covid-19, potrivit unui nou articol publicat în Lancet Regional Health-Americas.

Studiul a folosit date despre 2.359 de adulți, un subgrup de participanți la nivel național care au fost înscriși în Societatea Americană a Cancerului – Cancer Prevention Study-3.

Cercetătorii au comparat date între două perioade de timp diferite – iulie 2018 până în septembrie 2020 – pentru a caracteriza nivelurile de suferință psihologică.

Ei au descoperit că 42% dintre persoanele din studiu au raportat că au avut o suferință psihologică ușoară în pandemie în 2020, comparativ cu doar 32% în 2018. Zece la sută dintre participanții la studiu din 2020 au avut o anumită anxietate sau depresie moderată până la severă. Și depresia a fost mai frecventă la cei cu condiții de sănătate preexistente, cum ar fi cancerul.

„Dacă îngrijorarea este intruzivă dincolo de factorul de stres, aceasta este anxietatea”, a spus dr. Ackrill, care nu a fost implicată în studiu. „Dacă tristețea este o stare de spirit pe care nu o poți schimba dincolo de situație, aceasta este depresie”.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că femeile au fost mai predispuse decât bărbații să raporteze o suferință psihologică mai mare în timpul pandemiei, în special anxietate.

S-a descoperit că la bărbați, stresul psihologic înainte de pandemie a fost asociat cu o creștere de 11 ori a depresiei. Asta în comparație cu o creștere de 6 ori a depresiei la femeile care aveau deja o suferință psihologică înainte de pandemie.

Ce poți face pentru a depăși stările de anxietate și depresie

Cercetătorii au declarat că descoperirile lor subliniază necesitatea unei evaluări periodice a sănătății mintale de către profesioniștii din domeniul sănătății.

Meditația atentă poate ajuta oamenii care se simt stresați, a spus dr. Alfiee Breland-Noble, psiholog și fondator al Proiectului AAKOMA, un organism nonprofit pentru sănătate mintală pentru tineri.

O tehnică pe care a recomandat-o implică utilizarea celor cinci simțuri pentru a identifica lucruri pe care le puteți vedea, auzi, gusta, mirosi, atinge și apoi ceva pentru care sunteți recunoscător.

„Concentrarea necesară pentru a enumera fiecare dintre aceste lucruri este adesea suficientă pentru a ne îndepărta mintea de ceea ce ne stresează și în acest moment”, a spus Breland-Noble, care nu a fost implicat în studiu.

De asemenea, este important să faceți activități de care vă bucurați: vizionarea emisiunii TV preferate, plimbarea cu un priente, etc.

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cazurile de norovirus sunt în creștere

Un raport recent al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA arată o creștere semnificativă a cazurilor de norovirus, cunoscut și sub...

Un jaf armat asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial (PAM) s-a soldat cu doi morți în Fâșia Gaza

Două persoane au fost ucise duminică în Fâşia Gaza, unde situaţia umanitară este critică după mai bine de un an de război, în cursul...

Lista primelor și a ultimelor țări care intră în 2025

Trecerea în noul an este un eveniment global unic, marcat de diversitatea fusurilor orare care dictează ordinea în care țările sărbătoresc. Unele țări întâmpină...
Ultima oră
Pe aceeași temă