3.4 C
București
marți, 3 decembrie 2024
AcasăArt & DesignLucrări de artiști celebri se vând la licitație

Lucrări de artiști celebri se vând la licitație

Lucrări de artiști celebri se vând la licitație în ziua de marți, 16 noiembrie 2021.

Se pot cumpăra opere semnate de cei mai bine vânduți artiști români contemporani. Aceștia sunt Adrian Ghenie și Andrei Cădere. La nivel internațional, ei figurează în Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești.

Licitația de artă este programată marți, 16 noiembrie 2021.

„Reprezentativi pentru arta contemporană românească și preferați ai colecționarilor, Adrian Ghenie și Andrei Cădere au înregistrat recorduri impresionante de-a lungul timpului”, precizează un comunicat de presă.

Adrian Ghenie este prezent la licitație cu două lucrări. Una dintre ele se intitulează „The Knight of Death” (foto). Imaginea prezintă un cavaler al Apocalipsei contemplând o lume care se autodistruge. Lucrarea are un preț de pornire de 30000 de euro.

A doua lucrare a lui Adrian Ghenie este un portret al scriitorului Edgar Allan Poe. Prețul de pornire este o mie de euro.

Lucrări de artiști celebri se vând la licitație

La rândul lui, Andrei Cădere este un celebru artist polono – româno – francez. El este socotit una dintre cele mai importante figuri ale artei conceptuale. Andrei Cădere este prezent cu opere în mari muzee europene, între care Muzeul de Artă Modernă „Georges Pompidou” de la Paris sau faimosul „Tate” din Londra. Andrei Cădere a fost adjudecat anul trecut cu 420000 de euro, pentru opera „A1200030”. Tranzacția s-a realizat în cadrul unei licitații organizate de De Vuyst.

Alături de nume mari ale artei contemporane internaționale, în licitație se regăsesc și artiști români contemporani clasicizați. Printre aceștia se numără Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Horia Bernea, Sabin Bălașa și Constantin Piliuță. Alte lucrări sunt semnate de mai tinerii Felix Aftene, Roman Tolici și Irina Dragomir. O expoziție a acestor aproape 200 de lucrări de artă contemporantă poate fi admirată, gratuit, la Palatul Cesianu – Racoviță. Vizitatorii au acces la expoziție de luni până duminică, între orele 10 – 20.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alexandr Dughin: România va face parte din Rusia. MAE: Rusia va eșua

După ce i-a luat, luni, oficial, apărarea lui Călin Georgescu, arătând că este la curent și preocupat de alegerile prezidențiale din România, Vladimir Putin...

Călin Georgescu proclamă „falimentul partidelor” după rezultatul alegerilor parlamentare

Candidatul independent la prezidenţiale, Călin Georgescu, a îndemnat, luni, politicienii să investească în oameni, în "poporul real", el declarând şi că rezultatele de la...

Diana Șoșoacă vrea guvern suveranist format din AUR, SOS și POT: Ne sacrificăm noi

Diana Șoșoacă, șefa formațiunii SOS România, le-a cerut, luni seară, formațiunilor "suveraniste" care au intrat în Parlament să colaboreze pentru formarea unui guvern minoritar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă