11.5 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Moş Crăciun pentru o lună

Moş Crăciun pentru o lună

Răbdare, o voce plăcută, prezenţă de spirit şi disponibilitate de lucru în luna decembrie sunt câteva dintre cerinţele activităţii de Moş Crăciun.

Ultima lună a anului oferă noi oportunităţi pentru rotunjirea veniturilor. Bărbaţii, care au şi o vârstă demnă de un bunic, pot timp de câteva săptămâni să joace rolul celui mai cunoscut personaj de către copii, respectiv Moş Crăciun.

Mai mult, activitatea, pe lângă faptul că oferă satisfacţii emoţionale datorate de zâmbetele celor mici, aduce şi venituri suplimentare utile pentru sărbătorile de iarnă. „Timp de trei ani am fost Moş Crăciun doar pentru nepotul meu. Când a crescut şi a ajuns la grădiniţă, învăţătoarea m-a solicitat pentru a le aduce cadouri copiilor din grupa nepotului meu”, ne povesteşte Ion Săndulescu, care în ultimii ani este chemat la toate petrecerile organizate la grădiniţa din oraşul de unde provine.

Un Moş Crăciun de închiriat trebuie să ştie cum să se comporte cu cei mai mici. De aceea, Angelica Neacşu, din partea agenţiei NewLookAgency, spune că rolul Moşului îl poate avea oricine este este educat, manierat, are o dicţie bună şi vorbeşte fără dezacorduri. „Pe lângă acestea, un punct în plus ar fi să aibă «meseria de părinte»”, completează Neacşu.

„Bun psiholog şi pedagog”

Ioan Apostol, care se autointitulează spiriduş de serviciu al site-ului mos-craciun.eu, consideră că o persoană care îşi doreşte să fie Moş Crăciun, în primul rând, trebuie să iubească mult copiii. „În plus, trebuie să fie un bun psiholog şi, câteodată, pedagog. În acelaşi timp, să cunoască limba spiriduşilor, elfilor, renilor şi copiilor sub un an”, ne-a mărturisit Apostol. Evident, pentru cerinţele din urmă, viitorii Moşi trebuie să aibă puţine aptitudini în domeniul actoriei.

De asemenea, Angelica Neacşu precizează că acest rol poate fi jucat atât de un tânăr, cât şi de un om în vârstă. „Important este să-i placă copiii, să fie răbdător, să aibă o voce plăcută, să folosească un ton adecvat şi să aibă prezenţă de spirit”, adaugă Neacşu.

Un Moş Crăciun de închiriat poate fi solicitat la diferite evenimente. El poate să animeze o petrecere de sfârşit de an organizată la o companie, poate să ofere cadouri într-un mall sau supermarket sau să vină direct acasă la cei mici în Ajunul Crăciunului.

Conform site-urilor de recrutare, activităţile generale desfăşurate de către un Moş Crăciun constau în recitarea unui text prestabilit, diferite activităţi interactive cu copiii sau distribuirea de cadouri, în funcţie de tipul vizitei.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Soția lui Alexei Navalnîi îl vrea pe Putin prizonier într-o închisoare din Rusia

Iulia Navalnaia a afirmat că vrea ca Putin să treacă de la statutul de ţar al Rusiei, la cel de prizonier obişnuit în Rusia Iulia...

Maia Sandu: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi, a afirmat Maia Sandu Preşedinta pro-occidentală Maia...

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...
Ultima oră
Pe aceeași temă