18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Medicina şi ingineria, apreciate de tineri

Medicina şi ingineria, apreciate de tineri

Profesiile de avocat şi inginer, cât şi meseriile de mecanic şi ospătar sunt cele mai apreciate de către elevi şi studenţi, conform unui studiu sociologic, citat de Mediafax.

Doi din trei studenţi au de gând să practice meseria pentru care s-au pregătit, arată cercetarea privind „Situaţia şi rezultatele participării elevilor şi studenţilor la programele şi stagiile de practică şcolară din România anului 2010″, realizată pe un eşantion de 870 de persoane (423 de elevi, 400 de studenţi şi 47 de tutori de practică).

Mai mult, jumătate dintre studenţii întrebaţi consideră că facultatea îi pregăteşte bine pentru practicarea meseriei/profesiei, iar restul au opinat că sunt pregătiţi doar suficient şi chiar insuficient. De asemenea, adolescenţii chestionaţi au indicat că un angajator apreciază, în primul rând, la un tânăr care caută un loc de muncă „experienţa în profesie/meserie” (46%) şi „deprinderile practic consolidate” (34%).

În plus, mai mult de jumătate dintre elevii investigaţi au de gând să urmeze o facultate şi doar o cincime dintre ei vor să lucreze după absolvirea liceului.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Majorarea salariului minim la 4.050 lei stârnește tensiuni între sindicate și patronate

Propunerea de majorare a salariului minim brut la 4.050 de lei, programată pentru 1 ianuarie 2025, a generat dezbateri aprinse între sindicate și patronate....

Industria IT din România a depășit 15,5 miliarde euro în 2023, în creștere cu 12% față de anul anterior

Cifra de afaceri totală a industriei IT din România a atins 15,5 miliarde de euro în 2023, marcând o creștere de 12,16% față de...

Fete de 14 și 15 ani, agresate sexual de un bărbat de 68 de ani

Două minore de 14 și 15 ani au fost agresate sexual de către un bărbat de 68 de ani. Incidentul a avut loc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă