4.4 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016„Investiţia în dezvoltarea personală este cea mai importantă"

„Investiţia în dezvoltarea personală este cea mai importantă”

Paul Martinelli crede că investiţia cea mai semnificativă pe care o putem face pe parcursul vieţii este în dezvoltarea noastră personală, pentru că doar prin învăţare continuă putem să avem succes. În plus, Martinelli mărturiseşte că nu a întâlnit niciodată vreo persoană care să fi avut performanţe fără a fi un fan al acestei credinţe.

Mai mult, Paul Martinelli consideră că ceea ce ne tulbură visele este modul nostru de a acţiona fără a ne asuma riscuri, încât ne limităm a mai spera. Prin urmare, Martinelli îşi doreşte să ne ¬elimine această atitudine, prin sporirea dorinţei de a avea gânduri şi idei mult mai mari privind viaţa.

În România, sunteţi prezentat ca unul dintre cei mai buni speakeri (vorbitori invitaţi la evenimente cu tematică – n.r.) şi career coach (consilieri în carieră – n.r.) din întreaga lume. De ce aveţi acest statut?
Cred că acest lucru se întâmplă datorită rezultatelor pe care le-am avut de-a lungul vieţii mele. Rezultatele mele reprezintă o expresie a ceea ce ştiu şi predau.

Am înţeles că aţi părăsit liceul pentru a vă croi propriul drum în viaţă. De ce aţi ajuns să faceţi asta?
Chiar nu mi-am planificat acest lucru. Pe când eram tânăr, aveam probleme cu şcoala şi cu procesul de învăţare. Notele şi calificativele mele au fost întotdeauna mici, respectiv sub medie. Când eram în cel de-al doilea an de liceu, eram conştient că nu voi absolvi niciodată. Astfel, în următorul an, reprezentanţii şcolii mi-au cerut să părăsesc studiile deoarece notele mele erau foarte slabe.

Aţi reluat studiile la un moment dat?
Nu, dacă ne referim la cele predate într-o instituţie de învăţământ oficială. Totuşi, am început cu adevărat să studiez succesul şi natura umană. Am vrut să cunosc de ce unii oameni fac anumite lucruri, în timp ce alţii nu.

În plus, am început să studiez şi în ce mod o persoană poate să schimbe lucruri în viaţa sa pe cont propriu.

În condiţiile astea, care a fost primul dumneavoastră loc de muncă? Aţi lucrat de mic, aşa cum vedem în filmele americane?
Când am fost mic, mereu am avut diferite munci de copil. Mă ocupam de tăiatul ierbii vecinilor sau de curăţarea zăpezii de pe alee, le livram ziarele, reciclam cutii de suc, vindeam becuri prin metoda „door to door” (din uşă în uşă – n.r.).

Cum v-aţi descoperit potenţialul de speaker?
Când am lucrat pentru „Guardian Angels” (asociaţie care are ca scop combaterea violenţei şi a crimei – n.r.) în New York, am fost rugat să dau interviuri pentru presa scrisă şi radio. Atunci, pot spune că mi-am descoperit acest potenţial, iar asta s-a întâmplat şi pentru că puneam pasiune în ce făceam.

Aţi împărţit scena cu speakeri importanţi în domeniul dezvoltării personale precum John Maxwell, Les Brown, Bob Burg sau Bob Proctor. Aţi avut ca mentor pe unul dintre ei?
Da. De fapt, pe toţi dintre ei. Am susţinut discursuri, am predat, dar am fost şi parteneri afaceri cu toţi enumeraţi. De la fiecare în parte am învăţat multe lucruri şi lecţii de viaţă. Pentru că vorbim de modele, primul meu mentor real a fost Curtis Sliwa, fondatorul „Guardian Angels”. De la el am învăţat ce înseamnă leadershipul.

Luna viitoare veţi ajunge în România, unde veţi lua parte la două evenimente. Care sunt aşteptările dumneavoastră?
Mă aştept să găsesc aceleaşi lucruri pe care le-am descoperit de fiecare dată în România, respectiv oameni minunaţi, iubitori, cărora le este „foame” de a învăţa lucruri noi şi a se dezvolta. Mai mult, consider că românii sunt oameni care îşi trăiesc viaţa din plin şi au vise pentru ei înşişi şi familiilor lor.

Despre ce-o să vorbiţi în faţa românilor?
În cadrul evenimentelor organizate la Bucureşti şi Timişoara, voi vorbi pentru prima dată despre luarea deciziilor şi leadership.

Şi de ce este important să venim să vă ascultăm?
Cred că este important să învăţăm întotdeauna lucruri noi şi să investim în dezvoltarea noastră personală. Această investiţie cred că este cea mai importantă pe care o putem face. Nu am întâlnit niciodată o persoană cu o poveste de succes reală care să nu-şi dorească să înveţe pentru a se dezvolta. Iar acest lucru îl puteţi face doar de la persoane cu rezultate. Personal, înainte să ajung în România, voi avea ocazia să întâlnesc lideri de afaceri din Olanda, China şi Belgia. Voi aduce toată această experienţă cu mine în România.

În cadrul discursurilor pe care le susţineţi, abordaţi o mulţime de subiecte. Care dintre ele vă fac să vă simţiţi confortabil?
În primul rând, cred că trăiesc acest sentiment atunci când vorbesc despre speranţă şi vise. Cred că majoritatea oamenilor încearcă mai mult să câştige decât să piardă în viaţă, dar, în acelaşi timp, să şi acţioneze într-un mod neriscant şi să-şi limiteze idealurile. Îmi place să „distrug” această gândire şi să ofer oamenilor libertatea de a avea gânduri şi idei mult mai mari privind viaţa lor.

Preferaţi să folosiţi exemple din viaţa dumneavoastră în cadrul prezentărilor?
Cu siguranţă! Aproape toată viaţa mea este dezvăluită prin exemple în cadrul seminariilor, iar asta este cel mai importat pentru ca oamenii să se conecteze la ceea ce ce predau şi la ce tip de persoană sunt, respectiv reală şi cu picioarele pe pământ.

Cum ar putea o persoană să-şi descopere potenţialul ascuns?
Cred că seminarul susţinut de mine este un început. Oricum, un pas bun este ca fiecare să credem că avem potenţial pentru a-l putea dezvolta.

ÎN LOC DE CV
Paul Martinelli deţine o organizaţie internaţională, fiind un antreprenor milionar. Speaker, profesor şi career coach, Martinelli a împărţit deseori scena cu maeştrii din domeniul dezvoltării personale ca John Maxwell, Les Brown, Bob Burg, Carrie Wilkerson, Randy Gage, Bob Proctor, Wayne Dyer, Brian Tracy sau Mark Victor Hansen. Martinelli este unul dintre scriitorii participanţi la best-seller-ul internaţional „Beyond the Secret”, alături de Bob Procter, Mary Morrisey şi Les Brown. Această lucrare a fost ulterior transpusă într-un film care a rulat în toată lumea, devenind un manual de referinţă în sfera documentaţiilor motivaţionale.

Paul Martinelli este preşedinte la nivel mondial al programului global de licenţiere individuală „John Maxwell Team”, care presupune instruirea şi autorizarea tuturor celor interesaţi să devină traineri şi ¬speakeri de succes.

În plus, Martinelli călătoreşte continuu în toată lumea pentru a vorbi despre importanţa desăvârşirii adevăratului potenţial al fiecăruia şi despre dezvoltarea puterii minţii de a realiza şi de a ne schimba viaţa în direcţia dorită. În săli de conferinţe cu mii de oameni din Statele Unite sau Europa, Martinelli este cunoscut pentru ¬conectarea cu membrii audienţei, fiind uşor de înţeles de orice public prin folosirea de tehnici care declanşează în fiecare ¬participant adevăratul său potenţial.

Paul Martinelli va fi prezent la Timişoara (1 iulie) şi Bucureşti (8 iulie), în cadrul evenimentului „Map your Future”. Informaţii suplimentare despre eveniment, puteţi obţine pe www.paulmartinelli2011.ro.

TEMELE – MESAJ ALE LUI PAUL MARTINELLI
Conectaţi-vă la potenţialul adevărat!
Schimbaţi-vă gândirea, schimbaţi-vă rezultatele!
Strategii pentru a dezlănţui geniul interior.
Cum creaţi prosperitate financiară?
Cum să treceţi peste bariera terorii?
Cum dobândiţi abundenţă personală?

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă