Î.În urmă cu doi ani, mi-am dat demisia de la un birou de consultanţă, deşi îmi plăcea foarte mult mediul de lucru. La momentul respectiv, am primit o ofertă mult mai bună, fapt pentru care am încheiat orice legătură cu fostul angajator. Zilele trecute, am văzut un anunţ de angajare în cadrul aceleiaşi firme, iar cum de un timp sunt şomer, m-am gândit să aplic. De ce m-ar primi fostul angajator dacă ar face-o şi de ce nu ar face-o? Care credeţi că sunt şansele pentru a fi admis? Menţionez că nu mai am job de o lună, iar până acum am lucrat în permanenţă.
R.Atunci când v-aţi dat demisia, aţi făcut-o cel mai probabil nu doar pentru oferta financiară, ci şi pentru alte aspecte care vă lipseau ca dezvoltare profesională în cadrul companiei în care lucraţi. Întrebarea în cazul de faţă este dacă dumneavoastră aveţi o altă motivaţie de a contacta fostul angajator decât cea că acum sunteţi şomer. Aveţi ceva în plus de oferit companiei cu experienţa realizată între timp sau angajatorul anterior s-a dezvoltat şi credeţi că acum puteţi fi mult mai motivat de nivelul de activitate? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci ar trebui să îl contactaţi. V-aş sugera o abordare directă şi nu aceea de a trimite CV-ul pentru anunţ.
Întrebările pe care şi le-ar pune angajatorul ar fi probabil legate de nivelul dumneavoastră de motivaţie odată ajuns înapoi în companie. Ce îl asigură că nu veţi lua aceeaşi decizie ca acum doi ani peste şase luni când veţi primi o altă propunere? În acelaşi timp, este foarte important modul în care aţi părăsit compania acum doi ani şi în ce relaţii aţi rămas cu aceştia.
Fostul angajator ar fi probabil reticent la aplicaţia dumneavoastră, dacă relaţiile la vremea respectivă au fost deteriorate din cauza deciziei dumneavoastră sau activitatea acestuia a avut serios de suferit.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe email la andrei.munteanu@romanialibera.ro sau pe adresa redacţiei, strada Nerva Traian, nr.3, bl. M 101, et.5, sector 3, Bucureşti.
VIVIEN UNTARU Director general Von Consulting