2.1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăAlegeri 2016ELVEȚIA caută moştenitorii unor CONTURI bancare inactive de 60 de ani. Unii...

ELVEȚIA caută moştenitorii unor CONTURI bancare inactive de 60 de ani. Unii proprietari sunt ROMÂNI

Elveția a publicat pentru prima dată, pe o pagină specială de Internet, lista unor conturi bancare inactive în ultimii 60 de ani, relatează AFP, citată de Mediafax.

Conturile inactive sunt pe numele unor numeroşi elveţieni, dar şi francezi, români, americani şi britanici. Publicarea listei are ca scop informarea posibililor moştenitori.

Publicarea listei are loc ca urmare a unor noi prevederi care au intrat în vigoare în Elveţia la începutul acestui an, a anunţat miercuri Asociația Bancherilor Elvețieni (SBA).

Lista are peste 2.600 de nume, iar activele totale reunesc aproape 44 de milioane de franci elvețieni (40 de milioane de euro), plus conținutul a 80 cutii de valori.

Elveția a mai publicat în trecut liste cu conturi bancare inactive, dar acestea aveau legătură directă cu victimele Holocaustului.

Posibilii moștenitori vor putea revendica respectivele conturi într-o perioadă de până la cinci ani.

Noua lege prevede, de asemenea, transferul către stat a activelor nerevendicate în ultimii cel puţin 60 de ani.

Directorul general al SBA, Claude-Alain Margelisch, a spus că publicarea listei reprezintă o ultimă încercare a băncilor de restabilire a contactelor cu clienţii.

Lista include numele titularilor de conturi în valoare de peste 500 de franci elvețieni (460 euro). Alte date includ data naşterii, cetăţenia şi ultimul domiciliu al unui client, sau sediul social al unei companii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă