5.3 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăAlegeri 2016Ce CONDIŢII pun studenţii pentru stagiile de practică dorite de Ministerul Muncii

Ce CONDIŢII pun studenţii pentru stagiile de practică dorite de Ministerul Muncii

 Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este de acord cu instituirea stagiilor de practică dorite de Ministerul Muncii, printr-un proiect de lege, dar atrage atenţia că studenţilor trebuie să li se asigure, printre altele, protecţia socială.

Într-un comunicat remis România liberă, ANOSR explică şi de ce proiectul, în forma sa actuală, este incomplet, aşadar insuficient pentru nevoile studenţilor.

Potrivit proiectului, stagiile constau în 6 luni de formare didactică şi profesională desfăşurată la locul de muncă imediat după angajare, sub supravegherea unui îndrumător desemnat dintre angajaţii cu experienţă din cadrul firmei.

Scopul unor astfel de pregătiri este acela de a le oferi absolvenţilor experienţă şi vechime în muncă, dar şi acela de a contribui la creşterea angajabilităţii tinerilor absolvenţi de studii superioare din România.

În opinia celor de la Alianţa Studenţilor, stagiile trebuie să fie acompaniate şi de o reglementare a unor standarde şi norme de calitate a stagiilor, precum şi de asigurarea protecţiei sociale a studenţilor.

Citeşte şi Prima româncă absolventă a Academiei West Point, cea mai bună şcoală militară din lume

La Congresul Studenţilor, care s-a dsfăşurat în luna mai, şi Uniunea Studenţilor din România (USR), a propus un proiect de lege care să permită studenţilor să urmeze internshipuri şi să facă practică în facultate în calitate de angajaţi ai unei companii.

„Lege a Internshipului”, aşa cum a fost denumit proiectul de către USR, ar construi, pe de-o parte, o punte de comunicare între mediul universitar şi instituţiile private, iar, pe de altă parte, să reglementeze derularea internshipurilor în mod avantajos pentru student, angajatori şi instituţiile de învăţământ superior.

Citeşte şi CRESC taxele la universităţi. Vezi ce facultăţi devin mai SCUMPE

Cele mai citite

O mașină de jucărie cu explozibil a fost depistată pe aeroportul din Chișinău

O jucărie sub formă de maşină, care avea componentele unui obiect explozibil, a fost depistată pe aeroportul internaţional Chişinău, a confirmat şeful Inspectoratului General...

Eliminarea facilităților fiscale lovește industria IT: salarii mai mici și riscuri de concedieri

Decizia de a elimina scutirile de impozite pentru angajații din IT de la începutul lui 2025 generează nemulțumiri în industrie. Salariile nete ale specialiștilor...

Prima contracție a exporturilor globale de țiței de la pandemia COVID-19

Conflictele în desfășurare din Ucraina și Orientul Mijlociu au continuat să perturbe comerțul pentru al doilea an consecutiv Exporturile globale de țiței au înregistrat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă