Parcarea Națională, pe străzile Centrului Istoric

După ce a transformat Campionatul European din 2020 în Cupa Mondială și pe Cornel Dinu în unul dintre cei mai mari jucători din istoria formației Steaua București sau Fotbal Club FCSB, nimic nu mai poate sta în calea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

13.12.2019 - 12:20

Ultima viziune a edilului-șef este de a amenaja cea mai mare parcare deschisă pentru municipiul Ilfov, în locul Centrului Istoric al Bucureștiului.

Având în vedere că angajații administrației publice ilfovene sunt destul de bine plătiți și își permit automobile capabile să atragă privirile, Gabriela Firea vrea să exploateze acest potențial turistic.

Soluția visată de primarul general este transformarea zonei pietonale din Centrul Istoric în parcare pentru Prefectura Ilfov și alte instituții publice. Mașinile noi ale funcționarilor publici ar putea atrage mai mulți turiști decât clădirile vechi.

Mai toate capitale importante ale Europei au un centru istoric cu acces pietonal, pe unde turiștii și localnicii se pot plimba în voie. Tocmai din acest motiv Bucureștiul ar putea deveni unic. Nu există o altă capitală cu cea mai mare parcare amenajată chiar pe străzile zonei istorice.

Gabriela Firea este conștientă că nu poate muta Capitala în Voluntari, dar poate aduce Ilfovul în Capitală.

Până la urmă, și primarul Florin Pandele a reușit să aducă marea pe stadionul din Voluntari, la partida cu Fotbal Club FCSB.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Comentarii