27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineLa Educație, totul e bine, ca să nu fie rău

La Educație, totul e bine, ca să nu fie rău

Evaluarea internațională a arătat că 44% dintre elevii din țara noastră, care au participat la acest test, nu înțeleg ceea ce citesc.

Dar nu este panică. Oricum, în România, nu au la dispoziție manuale și nu ar avea ce mesaje să înțeleagă. Ministrul Educației și Cercetării  vrea să aplice filosofia regelui Gheorghe Hagi în Învățământ: Să fie bine, să nu fie rău!

Șefa Educației a invocat lipsa interesului elevilor și profesorilor pentru aceste teste. De fapt, este doar o mică parte pentru lipsa de interes față de orice, la care toți cei care s-au perindat pe la șefia ministerului au un mare merit.

Monica Anisie promite însă revizuire, dar care să nu schimbe nimic.

Să nu uităm că românii sunt patrioți și avem nevoie să fim performanți, în toate domeniile, la noi în țară, nu la teste internaționale.

Citește articolul integral pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă