Familia PSD se împotrivește idilei dintre Romeo Ponta și Julieta Ciolacu

Scena politicii românești a găzduit, în decursul timpului, numeroase piese dramatice, povești de dragoste și trădare, cu răsturnări dramatice de situație.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

22.01.2020 - 12:47

Actorii s-au schimbat în ultimii 30 de ani. Unii s-au retras, alții au fost retrași, alții au fost puțin reținuți, iar alții au apărut spectaculos din umbră.

Teatrul politicii românești ne pregătește o nouă idilă savuroasă. Este vorba despre povestea romantică așteptată pe latura stângă a scenei politice dâmbovițene, între președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și fostul premier social-democrat, Victor Viorel Ponta.

Cu toate că familiile politice ale celor doi sunt împotriva mariajului dintre președintele interimar al PSD și liderul Pro România, aceștia nu renunță la visul unei alianțe puternice de stânga.

Pentru cei doi îndrăgostiți, calea spre alianță pare să devină accesibilă după înlăturarea părinților PSD, Liviu Dragnea și Viorica Vasilica Dăncilă. Dar cu toate acestea, încă mai sunt membrii ai familiei social-democrate și de la cea rivală, din Partidul Național Liberal (PNL), care vor să destrame legătura dintre cei doi lideri.

Astfel, planul lui Victor Ponta de a se răzbuna pe fostul cap al familiei PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea dovedi nu atât de ușor de dus la capăt, având în vedere numărul mare de frați social-democrați care vor să parvină.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Comentarii