15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineCavaleri, domniţe şi păpuşari vor anima Cetatea de Scaun la Festivalul de...

Cavaleri, domniţe şi păpuşari vor anima Cetatea de Scaun la Festivalul de Artă Medievală Suceava

Atmosfera medievală va fi creată de peste 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din ţară şi din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

Festivalul de Artă Medievală va fi susţinut în acest an cu 250.000 de lei de la bugetul local, după ce consilierii locali au votat luna trecută un proiect de hotărâre privind asocierea municipalităţii cu Muzeul Bucovinei în vederea finanţării şi realizării în comun a ediţiei din acest an a manifestării.

“Necesitatea realizării acestui proiect se datorează, în primul rând, dorinţei de revitalizare a ofertei culturale, în concordanţă cu strategia de dezvoltare regională, care pune accentul pe importanţa actului cultural şi pe valorificarea patrimoniului şi a moştenirii culturale din această zonă”, a spus primarul din Suceava, Ion Lungu.

El a afirmat că în cele patru zile de festival Cetatea de Scaun a Sucevei va intra în atenţia publicului ca “simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat, care răspunde aşteptărilor publicului vizitator”.

Programul manifestărilor include circa 50 de spectacole medievale pe zi, pe parcursul a patru zile, realizate de 35 de trupe de artişti profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate.

“Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava şi valorificarea turistică a patrimoniului. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea şi impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională, naţională şi internaţională, precum şi cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval”, a spus Lungu.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă