1340 – A fost fondat orașul Rotterdam din Olanda.
1775 – „Coloniile Unite" își schimbă denumirea în Statele Unite ale Americii.
1886 – S-a născut Henri Coandă, cel care a avut contribuţii importante la inventarea motorului cu reacţie şi a descoperit fenomenul aerodinamic numit „efectul Coandă”.
1848 – S-a născut pictorul postimpresionist Paul Gauguin.
1929 – Vaticanul devine stat suveran.
1937 – A încetat din viaţă actriţa Jean Harlow, considerată un sex-simbol al anilor 1930.
1940 – S-a născut Tom Jones, pe numele adevărat Sir Thomas Jones Woodward, cântăreț britanic.
1952: S-a născut Orhan Pamuk, scriitor turc, laureat Nobel pentru literatură.
1994 – Senatul a adoptat legea privind privatizarea prin metoda MEBO. Proiectul a fost discutat şi adoptat anterior de Camera Deputaţilor.
2001 – Firma americană Philip Morris a fost condamnată, de către un juriu din Los Angeles, la plata a trei miliarde de dolari pentru un bolnav de cancer, în vîrstă de 56 de ani, aceasta reprezentând cea mai drastică decizie luată împotriva unei firme din domeniul tutunului într-un proces individual.
2004 – Printr-un decret emis pe 7 iunie de preşedintele Franţei, Jacques Chirac, actorului român Ion Lucian i-a fost decernat titlul de Ofiţer al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, ca o recunoaştere a meritelor excepţionale în domeniul teatrului.
2008 – Candidatul la învestitura democrată senatorul de New York Hillary Clinton a anunţat că îşi suspendă campania electorală pentru Casa Albă, exprimându-şi sprijinul pentru rivalul său, Barack Obama.
Citește și:
Ziua Z. Regina Maria către fiul său. Chrysler. Recordul Iolandei Balaș. Polul Sud. Lumière: FIN.
Ziua Mediului. Năstase câștigă Roland Garros. Holografia. Prima cursă Orient Express. Keynes&Smith.