Ziua Floriilor la catolici: Papa a oficiat o slujbă în cerc restrâns în Bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală din cauza restricţiilor pentru combaterea coronavirusului.

Share

Romania libera 0 comentarii

28.03.2021 - 15:16

Anul acesta, doar circa 120 de credincioşi au luat parte la mesa de duminică, alăturându-se papei şi celor 30 de cardinali, într-o aripă secundară din enorma Bazilica Sfântul Petru, care de în alți ani era neîncăpătoare pentru miile de credincioși veniți la slujbă.

Papa i-a îndemnat pe credincioși să fie apropiaţi de săraci şi de cei aflaţi în suferinţă, informează Reuters.

În Italia este în vigoare un nou lockdown naţional, preconizat să se încheie după Paşte. Vaticanul, oraş-stat suveran, situat în centrul Romei, a aplicat restricţii similare.

Aproape toţi participanţii la slujbă, mai puţin papa şi membrii corului, au purtat măşti.

Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradiţională din Duminica Floriilor, suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, însoţit de cardinali, defilând către altar cu ramuri de palmier în mâini.

Duminica Floriilor comemorează ziua când, potrivit Evangheliei, Isus a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţime, după care a fost crucificat cinci zile mai târziu.

Suveranul pontif suferă de sciatică, afecţiunea care îi provoacă durere la nivelul picioarelor atunci când se acutizează, iar de această dată a schiopătat în mod vizibil.

Comentarii