FOTO: INQUAM PHOTOS/Ovidiu Micsik

Vreme severă în județele Olt, Dolj și Mehedinți

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă până la ora 11.00 în mai multe localități din sudul României în care se așteaptă ploi torențiale de minim 35 – 40 litri/mp.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2020 - 10:23

Localitățile din județul Olt vizate sunt Brastavățu, Redea, Rotunda, Obârșia, Bucinișu, Grădinile. În județul Dolj vor fi ploi ce vor avea și caracter de averse însoțite de descărcări electrice în localitățile Leu, Celaru, Castranova, Dioști, Teslui, Apele Vii, Amărăștii de Sus, iar în județul Mehedinți avertizarea este pentru localitățile Bălăcița, Bâcleș și Padina.

Institutul Național de Meteorologie a schimbat codul galben de precipitații cu un cod portocaliu valabil pentru aproape toată țara în intervalul 16.06, ora 12.00 – 16.06, ora 23.00. Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate, instablitate atmosferică accentuată.

De după-amiază și până la începutul nopții de marți spre miercuri, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

 

Citește totul despre:

#vreme severă

Comentarii