Vrei să tranzitezi Austria? Nu ai voie să te oprești!

Austria a înăsprit condițiile pentru cetățenii care intră în țară. Acestea sunt valabile începând de luni, 27 iulie, și până la 30 septembrie.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2020 - 09:30

Noile condiții de acces în Austria au fost anunțate de autoritățile locale și presupun reguli mai stricte atât pentru cei care au țara ca destinație finală cât și pentru cei care doar o traversează cu autovehiculele. Au fost modificate termenele pentru testul obligatoriu Covid-19 și a fost eliminată posibilitatea de a opri în anumite locuri pentru cei care tranzitează țara.

”Autorităţile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanţă pentru revizuirea condiţiilor de intrare şi tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020. Principalele modificări, faţă de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore şi reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, de la 14 zile la 10 zile.”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

În situaţia în care cetăţeanul străin care ajunge la granița Austriei nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări, autorităţile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul țării, măsură care se aplică inclusiv turiștilor români.

Românii care trazitează Austria cu mașina pentru a ajunge în alte state o pot face în regim permanent, fără oprire. Ei trebuie să prezinte autorităților austriece documente justificative cu privire la țara de destinație, cum ar fi dovada de reședință, drept de ședere, contract de muncă, contract de studii, adeverință de tratament medical imperios necesar ori alte documente. Ei vor fi obligați să completeze și o declarație de tranzit a Austriei.

Comentarii