Ungaria nu mai condiționează intrarea românilor în țară

Tranzitarea Ungariei de către românii care nu dețin contracte de muncă în alte țări europene este permisă începând de miercuri, ora 1.00, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 11:33

Discuțiile demarate de autoritățile române și cele ungare au avut drept scop eliminarea restricțiilor ce au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români.

„Oficialii maghiari ne-au transmis, în după-amiaza zilei 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, vor fi eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români. Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri.”, a comunicat Ministerul Afacerilor Interne.

Sute de români au fost întorși marți de la graniță de vameșii din Ungaria pe motiv că nu au putut prezenta documente care să ateste că merg într-o țară unde au contract de rezidență ori contract de muncă. Oamenii au stat cu orele la cozi iar în momentul în care au fost chestionați cu privire la scopul deplasării au fost întorși în România. Este cazul mai multor părinți care au dorit să meargă să-și viziteze copiii stabiliți în țări europene pentru care nu mai există obligativitatea intrării în carantină sau izolare la domiciliu la revenirea în țară.

 

Comentarii