10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUnde poate fi întâlnit primul autobuz electric fabricat în România

Unde poate fi întâlnit primul autobuz electric fabricat în România

 Autobuzul a fost prezentat marți autorităților brăilene și în următoarele zile va merge pe traseele din orașul Brăila. Solicitarea a venit din partea Primăriei Brăila care își propune să achiziționeze un lot de autobuze electrice.

Rezultatele obținute în urma testelor vor fi folosite de producătorul român.

„Suntem bucuroși să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societății de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca și producători români este apreciat. Vom încredința reprezentaților transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânșii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a menționat reprezentantul producătorului, Mircea Cirț.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri și o lungime de 12 metri. Autobuzul are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraș, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU