20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTrenurile circulă cu întârziere între Gara de Nord și aeroportul Otopeni

Trenurile circulă cu întârziere între Gara de Nord și aeroportul Otopeni

Călătorii cu bilete de avion care au vrut să ajungă duminică dimineață cu trenul la Aeroportul Otopeni au ajuns cu mari emoții la îmbarcare după ce cursele anunțate de CFR au avut întârzieri care au depășit 30 de minute ba chiar au fost anulate.

Primul tren direct pe ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni a circulat fără probleme la miezul nopții de sâmbătă spre duminică dar problemele mari au apărut dimineață, după ora 8.00. Defecțiunile tehnice pe traseul în lungime de 19 km lungime au dat peste cap întreg orarul anunțat anterior de CFR.

Trenul care trebuia să ajungă la ora 8.16 la Aeroportul Otopeni a ajuns abia la ora 8.45, o întârziere pusă pe seama problemelor de sincronizare. Decalajul față de orarul stabilit de CFR a făcut ca trenul programat să plece din Aeroportul Otopeni la ora 9.11 să nu mai iasă din gară iar cursa să fie anulată.

Pentru că 16 km din traseul spre Otopeni sunt comuni cu cei ai magistralei București – Galați pe care circulă trenurile pe distanță lungă, trenurile pe ruta Gara de Nord – Otopeni sunt obligate să aștepte iar de aici apar problemele de sincronizare ce fac ca toate trenurile de pe această rută să aibă întârzieri.

CFR a dat asigurări că problemele de ordin tehnic vor fi remediate și că nu va exista riscul ca persoane care trebuie să plece din aeroportul Otopeni să riște să piardă cursa aeriană din cauza întârzierilor înregistrate pe calea ferată.

Conform orarului stabilit, începând de duminică pe ruta Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni vor circula într-o zi 72 de trenuri operate de CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători. Timpul unei călătorii între gară și aeroport este de 20 25 minute.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă