Transporturile majorează capitalul social al Metrorex şi al CFR Călători

Ministerul Transporturilor (MT) poate aloca 330 de milioane de lei, în acest an, pentru a majora capitalul social al două societăţi aflate în subordinea sa, arată proiectul Legii bugetului pentru 2019.

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2019 - 17:32

MT intenţionează să majoreze cu 180 de milioane de lei contribuţia statului la capitalul social al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex”.

„Suma prevăzută se virează de către Ministerul Transporturilor, după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat, Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» - S.A. într-un cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului”, menţionează proiectul de act normativ citat.

În bugetul MT pentru 2019, cu suma de 150 de milioane lei se majorează contribuţia statului la capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători „C.F.R. Călători” - S.A.

„Suma prevăzută se virează de către Ministerul Transporturilor, după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. într-un cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului şi se utilizează cu condiţia ca Ministerul Transporturilor să îşi asume subcompensarea, iar suma alocată să se încadreze în cuantumul compensării calculat potrivit legislaţiei în vigoare”, menţionează proiectul de act normativ citat.

Comentarii