23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTransportatorii cer eurodeputaţilor români să respingă măsurile care restricţionează transportul UE

Transportatorii cer eurodeputaţilor români să respingă măsurile care restricţionează transportul UE

Anunţul a fost făcut în contextul în care, luni, în plenul Parlamentului European, se va adopta agenda sesiunii plenare a Parlamentului European din perioada 25-28 martie.

Astfel, UNTRR solicită eurodeputaţilor români să se coordoneze cu eurodeputaţii din alte state membre afectate de Pachetul Mobilitate 1, votând pentru excluderea de pe agenda plenului PE a celor trei dosare.

”Reamintim că UNTRR împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia şi Ungaria au semnat şi transmis două scrisori comune către Preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, şi către Preşedinţii celor 8 grupuri parlamentare din PE, solicitând Conferinţei Preşedinţilor PE ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară europeană”, se arată în comunicat.

UNTRR este extrem de îngrijorată de faptul că, sub presiunea statelor vest-europene, s-a ajuns la transmiterea celor trei dosare în plenul PE chiar la sfârşitul ciclului politic actual, deşi Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European din 10 ianuarie a respins două dintre acestea, respectiv propunerea de lege privind aplicarea detaşării în transporturi şi modificarea timpilor de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişti.

UNTRR cere, printre altele, să nu se aplice măsura detaşării la transportul rutier.

”Şoferii profesionişti sunt lucrători hiper-mobili, nu lucrători detaşaţi! Regulile şi poverile detaşării blochează transportul rutier internaţional în UE, impunând transportatorilor să calculeze şi să plătească diferite salarii naţionale pentru un şofer într-o lună”, se arată în comunicat.

Împărţirea transportului rutier internaţional în bilateral şi “crosstrade” cu diferite regimuri de detaşare va limita operaţiunile de transport rutier internaţional, va complica şi mai mult povara administrativă şi va distorsiona operarea în condiţii echitabile în sectorul transporturilor rutiere prin aplicarea unor regimuri de plată diferite pentru şoferii profesionişti din aceeaşi companie, potrivit UNTRR.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă